נא להדק חגורות – הבציר מתחיל

בשבת בבוקר ערכתי סיור בכרם השנין בלאן, יחד עם ברוך לנגר הכורם. הפרי בריא, יפה, ומבטיח. אלה הרגעים הנעימים, הרגועים, ללא זיעה כמעט. כמו סיור באתרי צילום לפני תחילת צילומי סרט, או להבדיל, ספל הקפה בשדה התעופה לפני העלייה למטוס

בשבת בבוקר ערכתי סיור בכרם השנין בלאן, יחד עם ברוך לנגר הכורם. הפרי בריא, יפה, ומבטיח. אלה הרגעים הנעימים, הרגועים, ללא זיעה כמעט. כמו סיור באתרי צילום לפני תחילת צילומי סרט, או להבדיל, ספל הקפה בשדה התעופה לפני העלייה למטוס.

בימים הקרובים נעקוב ברציפות אחר תהליך ההבשלה, ויחד נקבע תאריך סופי לבציר. במילים אחרות – יוצאים לדרך.

לאור הביקושים נגדיל השנה את כמות השנין בלאן באופן משמעותי, הווה אומר: מתוכננים כ- 3,000 בקבוקים בהשוואה ל-600 בקבוקים בבציר 2007. בהזדמנות זאת צריך לציין שלא הכרזנו על השקת השנין בלאן 2007 עקב העובדה שכל היין נמכר.

בחודשיים שקדמו לבציר, ביקבקנו (ידנית כמובן) אלפי בקבוקים. לנון, אנטואן, פליני, גאודי ואלול משנות בציר קודמות נחים כעת בבקבוקים. הם אמורים לצאת לשוק במהלך החודשים הבאים.

בשבועיים האחרונים נטענו כ- 8 דונם כרם יין חדש בבר גיורא. הנטיעה האחרונה מביאה אותנו ל-33 דונם כרם מעובד. נשמע לא גדול במיוחד. אבל אם מחשבים את כמות הגפנים הגבוהה לדונם, וזהו החישוב הריאלי מבחינת העבודה והטיפול בכרם, הרי מדובר בכ- 80 דונם (בכרם סטנדרטי 220 גפנים לדונם. בכרם בבר גיורא כ– 550 גפנים לדונם, כמקובל באיזורי היין הטובים בצרפת).

החודשיים הקרובים יהיו מאופיינים במאמץ פיסי ומנטאלי מרוכז. לא רק בימי הבציר עצמם, אלא בכל תהליכי הקליטה, תסיסה, סחיטה וכו'. ללא ספק דרוש עכשיו ריכוז טוטאלי. מדובר בעשרות החלטות קריטיות המשפיעות וקובעות את איכות היין.

אני מקווה לעמוד לרשותכם בכל עניין, אולם מבקש את הבנתכם אם לא אהיה זמין כבימים אחרים.
המעוניינים לבצור איתנו בכרם בר גיורא מוזמנים להתקשר אלינו או לשלוח מייל על מנת לקבל עדכון על מועדי הבציר המדויקים. הצפי כרגע הוא תחילת ספטמבר.

יקב סוסון ים מושב בר-גיורא
טל. 02-5709834
[email protected]



צילום: דני רובין






כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר