סופיה – מסעדת שף במלון ענבל בירושלים

שני שפים מעורבים בסופיה: איציק מזרחי, השף הכללי של המלון ומסעדותיו, והשף פרנק שורקי – שף המסעדה, שעלה מצרפת לפני חמש שנים, ועבד במלון ריץ בפריז, ומטרתו המוצהרת לעבוד כמו במסעדות ממוזלגות של מישלן

פעם היה שם בית ספר יסודי בית חינוך, ובית ספר עומריה, שהפך לתיכון ליד האוניברסיטה כאשר עברנו למשכנו החדש בגבעת רם.
היום מתנשא לו שם לגובה מלון ענבל, ובלובי המלון הושקה לא מכבר מסעדת השף "סופיה" הממוקמת בהמשך הלובי עם הפרדה חלקית; מעין חצי קיר מחיצה, מה שקצת פוגע באינטימיות המתבקשת. לא, לא סופיה לורן, כי אם סופיה בתו של בעל המלון.
סופיה הנה מסעדה כשרה, כמובן, וחלבית – מה שאומר שאין בה בשר כי אם דגים (נפלא לחובבי דגים כמונו), ויש לזה עוד בונוס עליו תקראו בהמשך.

שני שפים מעורבים בסופיה: איציק מזרחי, השף הכללי של המלון ומסעדותיו, והשף פרנק שורקי – שף המסעדה, שעלה ארצה משאמוני עיר הסקי בצרפת לפני חמש שנים, ועבד במלון ריץ בפריז, ומטרתו המוצהרת לעבוד כמו במסעדות ממוזלגות של מישלן.

צוות המלצרים של סופיה איכותי ויעיל ביותר, מייד לאחר שהתמקמנו קיבלנו מים מינרליים, כוס יין לבן שלא הספקנו לזהות (25 ₪), ושני סוגי לחם ביתי (מחומם, לא טרי מאפיית ערב) עם ממרחי זיתים ירוקים ושחורים, וממרח עגבניות.

כירושלמים לשעבר, הסתכלנו מסביב והגענו שוב למסקנה כי להיות בירושלים זה כמו להיות בחוץ לארץ: תערובת של תיירים ומקומיים, דתיים וחילוניים (השולחן העקלתוני לעשרה אנשים היה מסקרן במיוחד: רב לבוש שחורים וחבוש מגבעת, המדבר ללא הרף בשני סלולריים, ונשים, גברים וילדים שחלקם הניכר חילוניים בעליל).

אל השולחן הגיע מתאבן רב שכבתי שכלל אבוקדו, סלמון, אפונה סינית. אחריו הוגשו מנות הפתיחה: רביולי עגבניות עם גבינת מוצרלה וסלט רוקט ועולש; וסלט ירוקים עם גבינת פרמזן, ענבים ואפרסמון. המנות מוקפדות צורה וטעם.
למנה עיקרית הזמנו וקיבלנו, שוב בהגשה אדיבה ומסבירת פנים, פילה דג לברק בעיצוב מוקפד של פירה חציל, עליו הלברק, עוד חציל, צ'יפס בטטה, עלי צנון, שעועית סינית, רוטב יין אדום.
את המנה ליווה "בוז'ולה" ישראלי – גאמיי רמת הגולן (25 ₪ לכוס).

לאוהבי דגים יש בסופיה גם סביצ'ה לוקוס לפתיחה , ולעיקריות גם טונה. סביבנו ראינו גם אוכלי פסטה, כך שהגיוון מאפשר לכל אחד לאכול בהנאה – גם לילדים.

צלחת הקינוחים כללה טירמיסו, סורבה תות, עוגת שוקולד, מוס שוקולד בציפוי שוקולד.
והנה היתרון של הקינוחים : מאחר שסופיה הנה מסעדה חלבית, הקינוחים חלביים ולא פרווה כבמסעדות כשרות בשריות.

מסקנות: סופיה היא מסעדה דגית-חלבית טובה עם שף צרפתי, למי שאוהב לאכול טוב, ואין סיבה לפחוד מה"כשר".
מחיר הארוחה: 185 ₪ לאדם, וכל כוס יין 25 ₪, גבוה מדי, ומתבקש שיקול נוסף בנושא.


מסעדת סופיה
מלון ענבל
רח' ז'בוטינסקי 3 ירושלים
טל. 02-6756666




כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר