מצרכים
500 גרם כרוב ניצנים
1 רימון
100 גרם עגבניות מיובשות
אגוזים, שקדים או פיסטוקים קלויים 75 גרם
לרוטב ויניגרט
2 בצלי שאלוט
1 תפוז
5 גרם שמרי בירה
תערובת תבלינים הארב דה פרובנס
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
חותכים חצי מכמות כרוב הניצנים לרבעים.
קוצצים דק את החצי השני.
מרתיחים סיר מים עם מלח.
משרים בו את כרוב הניצנים החתוך לרבעים לכמה דקות ומסננים.
לאחר שליקה מטגנים את נתחי כרוב הניצנים עם שמן זית חם מאוד עד שיהיו שחומים זהובים.
מטגנים גם את העגבניות המיובשות הקצוצות לחתיכות קטנות.
מערבבים אותן בקערה יחד עם כרוב הניצנים הקצוץ.
קולפים ופורטים את הרימון.
קוצצים את האגוזים.
מוסיפים הכול לקערה יחד עם כרוב הניצנים והעגבניות המיובשות.
הכנת הוויניגרט החם
קוצצים את בצלי השאלוט.
מטגנים אותם בשמן זית וקורט מלח.
כשהם רכים מוסיפים למחבת חומץ תפוחים, מיץ מתפוז שלם ומעט גרידת תפוז מהקליפה.
מבשלים במשך מספר דקות.
יוצקים את הרוטב החם על הסלט.
מוסיפים שמרי בירה, הארב דה פרובנס, מלח ופלפל לפי הטעם.
מערבבים היטב.
מתכונים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה