חומרים לסלט (4-6 מנות)
1 חסה משי סגולה
1 חסה משי ירוקה
1 חופן עלי ארוגולה
1 חסה ערבית קטנה
כוס וחצי עלי כוסברה טריים, שטופים ומיובשים
½ כוס תמרים קצוצים
500 גרם גבינה פטה כבשים קוביות
500 גרם גאלה פיצוחים
300 גרם שערות בטטה מטוגנות קריספי
חומרים לרוטב
4 כפות שמן זית
2 כפיות (או יותר) חומץ לבן
1 כף סילאן
1 כף דבש רגיל
1 כף צ'ילי מתוק
100 גרם כוסברה טחון כמו בפסטו
אופן ההכנה
שוטפים את עלי החסה, מייבשים היטב, עוטפים במגבת ומקררים עד למועד הגשה.
לפני ההגשה, קורעים לחתיכות ושמים בקערה.
מערבבים פנימה את גבינת הפטה, כוסברה, תמרים וגאלה פיצוחים.
בצנצנת עם מכסה, מנערים יחד שמן זית, חומץ, מלח ופלפל, ושאר המרכיבים, ויוצקים על הסלט.
לפני ההגשה מפזרים מעל את שערות הבטטה.
מגישים כמה שיותר קרוב למועד הארוחה.
מתכון של השף חי שוורץ, מנהל הפרויקטים והחדשנות בחברת ISS ישראל ומנהל צוות CHEFS CLUB ISRAEL