ל-4 סועדים כמנה עיקרית או ל-8 סועדים כתוספת
מצרכים:
2 אבוקדו בגודל בינוני חתוך לקוביות
4 עגבניות בשלות ועסיסיות חתוכות לקוביות
צרור קייל (מסוג 'דינוזאור')
1 בצל ירוק קצוץ דק
½ לימון סחוט
1 כפית מלח ים גס
½ כפית גרידת לימון
1 כפית שמן זית
אופן ההכנה:
לחתוך את הקייל לרצועות דקות, להניח בקערה, להוסיף את הלימון, המלח ושמן הזית. ללוש היטב את כל המרכיבים עם הידיים במשך דקה וחצי, עד אשר הנפח של העלים מצטמצם והצבע הופך לירוק עמוק.
להוסיף את האבוקדו, העגבניות והבצל הירוק.
לערבב היטב.
ניתן להוסיף לימון ומלח על פי הטעם.
הצעות השף:
ניתן להוסיף:
½ כפית צ'ילי אדום טרי קצוץ
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
אצות ים מסוג DULSE או KELP
במקום לימון להשתמש בליים
להחליף את העגבניות בתפוחים