עגבניות ממולאות באורז שחור אספרגוס ופטריות

 רכיבים ל- 6 – 4 מנות (תלוי בגודל העגבניות):½ כוס אורז שחור (forbidden" Emperors rice", ניתן להשיג בחנויות הטבע) או אורז אדום6-8 פטריות בגודל בינוני, מסוג שיטאקי או פורטבלו3 כפות בצל אדום קצוץ דק6 – 4 גבעולי אספרגוס טריים6 – 4 עגבניות בשלות גדולות ½ כפית שמן קוקוס1 כפית מלח1 כפית זרעי כוסברה טחונים1 כפית אורגנו יבש½ כפית מרווה טרייה או יבשהאופן ההכנה:לחתוך את החלק העליון של העגבניות. בעזרת כפית, לרוקן את תכולת העגבניה כולל הזרעים (אפשר לשמור אותם למתכון אחר).להכניס את האורז לסיר ולהוסיף 1 כוס מים.להביא לרתיחה ולהנמיך את האש. לבשל כ 30-40 דקות.בסיר נפרד, לשים את שמן הקוקוס והבצל ולבשל 5 דקות על אש בינונית. להוסיף את השום ולבשל דקה נוספת.להוסיף את הפטריות ועשבי התיבול ולבשל 10 דקות נוספות. להוסיף את האספרגוס ולבשל 5 דקות נוספות. לטעום ולהתאים תיבול.להוסיף את התערובת לאורז ולערבב יחד.למלא את העגבניות בתערובת האורז עד למעלה.להניח את העגבניות בתבנית מתאימה, ולהכניס לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות.לאפות כ-30 דקות.להוציא מהתנור ולהמתין 3-5 דקות. לטפטף שמן זית מלמעלה ולהגיש מיד.

 רכיבים ל- 6 – 4 מנות (תלוי בגודל העגבניות):
½ כוס אורז שחור (forbidden" Emperors rice", ניתן להשיג בחנויות הטבע)
או אורז אדום
6-8 פטריות בגודל בינוני, מסוג שיטאקי או פורטבלו
3 כפות בצל אדום קצוץ דק
6 – 4 גבעולי אספרגוס טריים
6 – 4 עגבניות בשלות גדולות
½ כפית שמן קוקוס
1 כפית מלח
1 כפית זרעי כוסברה טחונים
1 כפית אורגנו יבש
½ כפית מרווה טרייה או יבשה

אופן ההכנה:
לחתוך את החלק העליון של העגבניות.
בעזרת כפית, לרוקן את תכולת העגבניה כולל הזרעים (אפשר לשמור אותם למתכון אחר).
להכניס את האורז לסיר ולהוסיף 1 כוס מים.
להביא לרתיחה ולהנמיך את האש.
לבשל כ 30-40 דקות.
בסיר נפרד, לשים את שמן הקוקוס והבצל ולבשל 5 דקות על אש בינונית.
להוסיף את השום ולבשל דקה נוספת.
להוסיף את הפטריות ועשבי התיבול ולבשל 10 דקות נוספות.
להוסיף את האספרגוס ולבשל 5 דקות נוספות. לטעום ולהתאים תיבול.
להוסיף את התערובת לאורז ולערבב יחד.
למלא את העגבניות בתערובת האורז עד למעלה.
להניח את העגבניות בתבנית מתאימה, ולהכניס לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות.
לאפות כ-30 דקות.
להוציא מהתנור ולהמתין 3-5 דקות.
לטפטף שמן זית מלמעלה ולהגיש מיד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר