עוגת שמרים עם כמות שמרים מינימלית, כאשר בצק השמרים פריך. מיקי שמו משדרג את המילוי הקלאסי של פרג וצימוקים עם מילוי של אגוזים על בסיס קרם וניל.
החומרים לבצק:
1 ביצה + חלמון
1/4 כוס חלב (50 מל')
3/4 כוס א.סוכר (90 גר')
גרידה מחצי לימון
1/2 כפית מלח
300 גר' חמאה
4 כוסות קמח (560 גר')
1/2 שקית שימרית
חומרים לקרם וניל:
1/2 ליטר חלב
1/4 כוס סוכר
מעט ונילין
כף קורנפלור
חומרים מלית אגוזים:
250 גרם אגוזי מלך
1 כוס סוכר
1 כף דבש
1/4 1 כוסות חלב
1/2 חב' חמאה
גרידת לימון מ-1 פרי
1 ביצה
4 כפות אגוזים קצוצים
אופן הכנת המלית:
מרתיחים: חלב, סוכר, חמאה, גרידת לימון ודבש.
מסירים מן האש, מוסיפים את האגוזים.
נותנים למלית להתקרר למשך 5 דקות ומוסיפים את הביצה.
אופן הכנת קרם וניל:
מרתיחים חצי ליטר חלב עם רבע כוס סוכר ומעט ונילין איכותי.
במקביל בקערה נפרדת מערבבים 4 חלמונים עם רבע כוס סוכר נוסף וכף אחת של קורנפלור, עד להומוגניות (לתערובת אחידה וחלקה).
ברגע שהתמיסה רותחת עושים השוואת טמפרטורות, וממשיכים לבשל על אש נמוכה עד להסמכה (חשוב – יש לערבב באופן מתמיד כל עוד זה על האש).
מורידים מהאש ומקררים.
אופן ההכנה:
מערבבים 2 דקות בקערת מיקסר עם "בוחש גיטרה" את הביצה, חלמון, חלב, אבקת סוכר וחמאה.
מוסיפים את הקמח והשימרית ומערבבים עוד 3 דקות במהירות בינונית.
מחלקים את הבצק ל-3 ומרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ.
מניחים שכבה דקה של קרם וניל על 3/4 משטח הבצק, ומעל מניחים שכבה נוספת של מלית אגוזים ומגלגלים לרולדה.
בעזרת סכין יוצרים חריצים אלכסוניים במרחק 1 ס"מ אחד מהשני.
מברישים בביצה טרופה מתפיחים 1/2 שעה, ואופים ב-190 C כ- 20 דקות.
לכבוד יום העצמאות 60 למדינת ישראל מציגה רשת "שמו הקונדיטוריה" קולקציית קינוחי רטרו בטעם. להשיג בכל סניפי רשת 'שמו קונדיטוריה'. www.shemo.co.il