מוצרים
נתח צלי משובח במשקל של כ 2 ק"ג
2 בצלים חתוכים לקוביות גדולות
3 גזרים חתוכים לפרוסות
1 ראש סלרי חתוך לקוביות
כוס וחצי של פירות יבשים – משמשים, תמרים מגולענים, חמוציות.
1 ליטר ציר בקר
2 כפות סילאן
מלח ופלפל לפי הטעם
שמן לטיגון והשחמה
אופן ההכנה
בסיר רחב לקדירה משחימים את הירקות ומוציאים מהסיר.
באותו הסיר משחימים את הבשר, ממליחים ומפלפלים ומוציאים.
מוסיפים ציר בקר מקרצפים את הסיר.
מוסיפים מים לכיסוי הנתח, מביאים לרתיחה.
מחזירים את הירקות והבשר ומבשלים כשעה וחצי.
מוסיפים את הפירות היבשים ומבשלים עוד כחצי שעה.
מקררים לילה במקרר, פורסים לפרוסות ומחממים עם הרוטב.
בהגשה ניתן לקשט את המנה במעט עלי נענע קצוצה.