מתכון ל- 4-6 סועדים
חומרים:
800 גרם בשר כתף טלה חתוך לקוביות
½ כף זעפרן או כורכום
10 גרגרי פלפל שחור
10 גרגרי כוסברה
מלח
12 ראשי לפת קטנים
4 בצלים ירוקים
16 גזרים גמדיים
8 פטריות שלמות
חומרים לרוטב:
כוס ציר טלה
½ כפית זעפרן או כורכום
30 גרם מרגרינה
2 כפות עירית קצוצה
3 חלמוני ביצה
אופן ההכנה:
לכסות את קוביות הבשר במים חמים ולהביא לרתיחה. להסיר את הקצף שנוצר ברתיחה.
לתבל במלח, זעפרן וכוסברה ולבשל כ- 45 דקות.
ב- 5 הדקות האחרונות של הבישול להוסיף את כל הירקות.
הכנת הרוטב:
לאדות את ציר הבשר עם זעפרן עד לקבלת מחצית הכמות. להוסיף את העירית.
להציב על האש סיר עם מים רותחים ובתוכו סיר נוסף, אשר בו שמים את חלמוני הביצים. לחמם ולהקציף תוך חימום עד שיסמיכו. להוסיף מעט מרגרינה ולתקן תיבול.
להגיש עם אטריות או אורז מאודה.