מרכיבים לארבעה סועדים
בצק
קילו קמח
2 תפוחי אדמה עשויים כמחית
4 ביצים
מלח על פי הטעם
חצי כוס שמן
מילוי
חצי קילו פרגיות עוף (עם שומן אך ללא עור)
100 גרם כבד עוף
5 גבעולי בצל ירוק
רבע כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
רבע כפית פפריקה אדומה מתוקה
אופן הכנה
להכנת הבצק מערבבים את כל המרכיבים יחד ולשים עד שנוצרת עיסה אחידה. מעבירים לקערה. מכסים במגבת ומניחים במקרר לנוח למשך שעתיים.
מילוי- ממיסים את שומן הפרגית על מחבת.
מוסיפים את הפרגיות הכבד והבצל הירוק הקצוץ ומטגנים על אש נמוכה עד לדרגת מדיום וול.
מקררים למשך שעה ומקצצים גס בעזרת סכין קצבים.
את הבצק מרדדים על משטח מקומח ובעזרת כוס יוצרים עיגולים.
את העיגולים ממלאים במילוי שהכנו וסוגרים בזהירות עם לחיצות קלות בקצוות הבצק.
לאחר מכן מבשלים כ – 15 ד' במים רותחים עם מעט מלח ומעט שמן.
אופן הגשה
מוסיפים את הקרעפלך המוכנים למרק עוף חם עם לוקשן (אטריות ביצים) מבושל ומבשלים לעוד מספר דקות.
לפתיחת הארוחה יוצקים לקערת מרק מעט מהמרק הצח, מעט אטריות ומעט קרעפלך.