מצרכים ל- 4 מנות
1.5 ק"ג שוק טלה, עם העצם
רבע כוס שמן זית
1 כרישה חתוכה לפרוסות
4 טבליות שום כתוש דורות
2 טבליות פטרוזיליה דורות
600 גרם פול ירוק
300 גרם תחתיות ארטישוק
3 כוסות מים
חצי כוס יין לבן
מלח ופלפל
אופן ההכנה
במחבת גדולה עם שמן זית מטגנים את שוק הטלה מכל הצדדים ומתבלים במלח ופלפל.
מוציאים את השוק מהמחבת ומניחים בצד.
מוסיפים למחבת את הכרישה, הארטישוק, טבליות השום והפטרוזיליה, ומערבבים.
מוסיפים את היין הלבן והמים.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מעבירים את כל הירקות מהמחבת לתוך תבנית אפייה, ומניחים מעל את השוק.
מכסים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור לשעה וחצי.
מוציאים את התבנית, מסירים את נייר האלומיניום ומכניסים לעוד רבע שעה לתנור.
מוציאים את השוק, פורסים, ומגישים בתוספת הירקות.