לביבות ירקות – בטטה תירס ותפוח אדמה עם פטריות

"דורות", יצרנית מוצרי השום והתיבול הקפוא, מציעה לרגל חג החנוכה שלושה מתכונים קלי הכנה ללביבות ירקות בטעמים עשירים

מניחים על צלחת קרם פרש ומעל את הלביבות ומגישים
מניחים על צלחת קרם פרש ומעל את הלביבות ומגישים

לביבות בטטה

מצרכים ל-12 יחידות

1 ק"ג בטטות קלופות וחתוכות לקוביות

1 כוס קמח לבן

1 ביצה

4 טבליות ג'ינג'ר דורות

מלח ופלפל שחור

2 כפות חמאה

מצרכים לרוטב

1 גביע קרם פרש

1/4 כוס עירית קצוצה

מלח ופלפל

אופן ההכנה

מבשלים את הבטטות בסיר בינוני עם מים כ-10 דקות, עד לריכוך הבטטות

ומסננים מנוזלים. מועכים בקערה את הבטטות עד לקבלת מחית.

מוסיפים את הביצה, טבליות הג'ינג'ר, קמח, מלח ופלפל ומערבבים היטב עד קבלת מרקם אחיד.

מכניסים למקרר לחצי שעה.

מוציאים את התערובת מהמקרר ויוצרים לביבות.

מחממים חמאה במחבת גדולה ומכניסים את הלביבות. מטגנים כ-3 דקות מכל צד ומוציאים מהמחבת.

בקערית קטנה מערבבים את הקרם פרש עם העירית ומתבלים במלח ופלפל.

מניחים על צלחת קרם פרש ומעל את הלביבות ומגישים.

מוסיפים קמח, ביצים, ואת טבליות הפטרוזיליה, כוסברה והבצל המטוגן
מוסיפים קמח, ביצים, ואת טבליות הפטרוזיליה, כוסברה והבצל המטוגן

לביבות תפוח אדמה ופטריות

מצרכים ל-12 יחידות

5 תפוחי אדמה מבושלים למחצה בקליפתם
200 גרם פטריות פורטבלו חתוכות לקוביות
4  כפות קמח

2 ביצים

4 טבליות בצל טרי מטוגן דורות

1 טבלית פטרוזיליה טרייה דורות

1 טבלית כוסברה טרייה דורות
מלח, פלפל
1/4כוס שמן לטיגון

אופן ההכנה

מקלפים את תפוחי האדמה ומגרדים אותם בעזרת פומפייה לתוך קערה.
מטגנים במחבת בינונית עם מעט שמן זית את פטריות הפורטבלו עד לאידוי ומוסיפים לקערה.

מוסיפים קמח, ביצים, ואת טבליות הפטרוזיליה, כוסברה והבצל המטוגן.

מתבלים במלח ופלפל ולשים לתערובת אחידה.

מכניסים למקרר לחצי שעה.

מוציאים מהמקרר ויוצרים לביבות מהתערובת.

מחממים מחבת עם שמן לטיגון ומטגנים את הלביבות כ-3 דקות מכל צד.

מטגנים את הבלילה מכל צד עד שנוצרת השחמה קלה
מטגנים את הבלילה מכל צד עד שנוצרת השחמה קלה

לביבות תירס שום ובזיליקום

מצרכים ל-12 יחידות

1/2 כוס קמח
1/2 כוס חלב
2 ביצים טרופות
1/2 שקית אבקת אפייה
2 כוסות גרעיני תירס (טריים, קפואים או משומרים)
2 טבליות בזיליקום טרי דורות
2 טבליות שום טרי דורות
קורט מלח ופלפל
2 כפות שמן זית (כף אחת לבלילה וכף אחת לטיגון)

אופן ההכנה

מערבבים בקערה את כל הרכיבים, פרט לתירס, עד ליצירת מרקם אחיד.

מוסיפים לבלילה את גרעיני התירס תוך כדי בחישה מתמדת.

שמים במחבת מעט שמן זית, ומניחים כף מהתערובת במחבת ומשטחים אותה.

מטגנים את הבלילה מכל צד עד שנוצרת השחמה קלה.

מניחים כל לביבה על נייר סופג ושומרים חם עד להגשה.
מומלץ להגיש עם יוגורט עיזים, יוגורט יווני משובח, או שמנת חמוצה.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה