אוזני המן במילוי טונה ותרד

טונה סטארקיסט מציעה מתכון קצת שונה לאוזני המן מפתיעות עם מילוי טונה ותרד. למרות הטעם המלוח לא נעשה שימוש במלח אלא ברכיבים ותבלינים שמעניקים טעם והופכים את המנה לבריאה יותר ודלת נתרן

מניחים את אוזני ההמן על נייר אפיה בתבנית, מברישים עם ביצה טרופה ומפזרים שומשום. אופים כ-15-20 דקות עד שמזהיבות. צילום ניר עצמון
מניחים את אוזני ההמן על נייר אפיה בתבנית, מברישים עם ביצה טרופה ומפזרים שומשום. אופים כ-15-20 דקות עד שמזהיבות. צילום ניר עצמון

מצרכים לכ-25 יחידות

לבצק

1 ק"ג קמח

2 כפות שמרים יבשים

½ כוס (120 מ"ל) שמן

2 ביצים

2 כוסות (480 מ"ל) מים

  למלית

2 קופסאות טונה כמו סטארקיסט דלת נתרן במים

2 שיני שום קצוצות

1 בצל בינוני

300 גרם עלי תרד קצוצים וסחוטים מנוזלים

פלפל שחור גרוס

אגוז מוסקט

לציפוי

שומשום שחור ושומשום לבן מעורבבים

1 ביצה טרופה

אופן ההכנה

להכנת הבצק

שמים במיקסר קמח, שמרים יבשים, שמן, ביצים ומים.

מערבבים מספר דקות עד שמתקבל בצק רך ולא דביק.

מכסים במגבת ונותנים לבצק לנוח 20 דקות.

להכנת המלית

מוסיפים מעט שמן למחבת חמה ומזהיבים את הבצל והשום.

מוסיפים את התרד ומערבבים כדקה.

מוסיפים את התבלינים.

מערבבים מספר דקות על אש בינונית עד שהתרד מזהיב.

מעבירים לקערה, מוסיפים את הטונה ומחכים שיתקרר.

להכנת אוזני ההמן

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מקמחים בעדינות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לדק.

קורצים מהבצק עיגולים באמצעות קורצן או כוס.

מניחים כפית מהמלית במרכז כל עיגול ומקפלים לאוזן המן.

מניחים את כל אוזני ההמן על נייר אפיה בתבנית, מברישים עם ביצה טרופה ומפזרים שומשום.

אופים עד שמזהיבות – כ-15-20 דקות.

לפרטים ומתכונים נוספים

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה