כ– 30 יחידות
חומרים לבצק:
3 ביצים
1/4 כוסות אבקת סוכר
250 גרם חמאה רכה
1 כפית תמצית וניל
½ 3 כוסות קמח תופח
חומרים למלית:
1 כוס מים
100 גרם חמאה או מרגרינה
¾ כוס סוכר
250 גרם פרג טחון
¾ כוס פירורי לחם
2 כפיות תמצית וניל
כפית קליפת לימון מגורר
כוס צימוקים (לא חובה)
להגשה:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
טורפים את הביצים, הסוכר, החמאה והווניל.
מוסיפים את הקמח בהדרגה ומערבבים לבצק גמיש.
אוספים לכדור, עוטפים בניילון ומאחסנים במקרר למשך שעה.
הכנת המלית:
מחממים את המים בסיר.
מוסיפים את החמאה (או המרגרינה) והסוכר ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את הפרג, פירורי הלחם ותמצית הווניל.
מסירים מהכיריים ומצננים.
מוסיפים את הריבה ומערבבים.
הכנת אוזני ההמן:
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
מרדדים את הבצק לעלה בעובי חצי ס"מ.
קורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ.
מניחים במרכז כל עיגול כפית מהמלית.
מקפלים את השוליים פנימה, למשולש.
מניחים בתבנית ואופים 12 דקות, עד הזהבה.
מצננים וזורים אבקת סוכר.