אוזני המן מלוחות במילוי תרד וגבינה

השף האופה ארז קומרובסקי מציע עבור סוגת גרסה מיוחדת להכנת אוזני המן מלוחות בהשראת מאפה הפטאייר במילוי תרד וגבינת עזים טרייה

מברישים את המאפים הממולאים בשמן זית ומעבירים עם נייר האפייה לאבן או לתבנית החמה שבתנור. צילום נמרוד סונדרס

חומרים ל-20 יחידות

לבצק

500 גרם  קמח שמרים כמו קמח קסם סוגת
1/2 1 כפות סוכר לבן
1/2 כף מלח
2 כפות שמן זית
275-300 מ"ל מים

למלית

500 גרם תרד טורקי או רגיל, שטוף ומיובש
1/2 כפית מלח ים גס
200 גרם גבינת עזים טרייה (למשל פטה עזים), מפוררת
3 שיני שום קצוצות דק
פלפל לבן גרוס גס

צילום נמרוד סונדרס

אופן ההכנה

מתחילים בהכנת הבצק

מעבירים לקערת המיקסר או לקערה גדולה את רכיבי הבצק.

לשים במשך 10 דקות לקבלת בצק חלק ונוח לעבודה.

אם הבצק דביק, אפשר להוסיף מעט קמח.

מכסים בניילון ומתפיחים כ- 30 דקות.

מוציאים את הבצק מהקערה.

לשים אותו מעט ומחזירים לקערה ל- 30 דקות נוספות.

מחלקים את הבצק ל-20 כדורים שווים.

מניחים על משטח מקומח.

מכסים בניילון ומתפיחים עוד 10-15 דקות.

בזמן ההתפחות מכינים את המלית

מעבירים את התרד השטוף והמיובש לקערה.

מפזרים מעל מלח גס.

מעסים את התרד בידיים כדי שיפריש נוזלים. סוחטים היטב וקוצצים.

מערבבים בקערה את התרד הקצוץ עם הגבינה המפוררת, שום כתוש ופלפל לבן – לקבלת מלית אחידה.

מרדדים את כדורי הבצק במערוך לעיגול בקוטר כ-12 ס"מ.

מניחים במרכז העיגול כף גדושה של מלית. מברישים את השוליים במעט מים.

סוגרים לצורת אוזן המן.

אפייה

מסדרים את המאפים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

מניחים לתפוח עוד 15-30 דקות.

מכניסים אבן אפייה או תבנית מתכת לשליש התחתון של התנור.

מחממים ל-240 מעלות.

מברישים את המאפים הממולאים בשמן זית. ומעבירים עם נייר האפייה לאבן או לתבנית החמה שבתנור.

אופים 10-15 דקות עד שהמאפים מזהיבים היטב.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה