מצרכים לכ-15 אוזני המן
170 גרם קמח לבן רב תכליתי
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
20 גרם שקד מולבן טחון כמו של מימונ'ס
60 גרם אבקת סוכר
1/3 כפית גרם מלח
1/2 ביצה
1/2 כפית צבע מאכל אדום, ירוק, צהוב, כחול
150 גרם מלית בטעם שוקולד, קרם נוגט, מלית פרג, חלבה לאפייה כמו של מימונ'ס
אופן ההכנה
בקערה שמים קמח וחמאה.
מפוררים את החמאה עם הקמח ויוצרים מעין מרקם של חמאה חולית.
מוסיפים את אבקת השקדים ואבקת הסוכר.
ממשיכים לפורר ביחד לתערובת חולית.
בקערה קטנה טורפים את הביצה עם המלח.
יוצקים לתוך התערובת החולית.
לשים עד קבלת בצק אחיד.
חותכים כמות של כף מהבצק עבור כל צבע.
מוסיפים חצי כפית של צבע מאכל.
לשים כל בצק מספר דקות עד שהבצק נצבע.
מעבירים את הבצק הרגיל ואת הבצקים הצבועים לשקיות ניילון נפרדות.
מצננים במקרר למשך כשעה.
מוציאים את הבצק מהמקרר כ- 15 דקות לפני השימוש. מרדדים את הבצק לעלה בעובי 4 מ"מ.
קורצים עיגולים.
חותכים מהבצקים הצבעוניים חתיכות קטנות.
מגלגלים כל חתיכה לכדור קטן ומועכים לצורת עיגול.
מניחים 7-9 עיגולים קטנים על כל עיגול בצק שקרצנו.
הופכים את העיגולים כך שהצד עם הנקודות כלפי מטה.
מניחים כ- ½ כפית מלית לבחירתכם במרכז כל עיגול.
ניתן לגוון עם מספר מליות.
סוגרים כל עיגול לצורת אוזן המן.
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-10 דקות.
מצננים היטב ומגישים.