חומרים ל- 2 מנות:
חצי כוס אורז אדום סוגת
שלושת רבעי הכוס מים
חצי כוס חצאי שקדים קלופים
100 גרם פטריות שמפיניון טריות, פרוסות
2 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ
1 פלפל אדום קצוץ
1 פלפל ירוק קצוץ
2 שיני שום כתושות
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד הזהבה.
מוסיפים את שני סוגי הפלפלים ומאדים עוד חמש דקות.
מוסיפים את הפטריות ומתבלים במלח ופלפל.
מסירים מהאש.
מרתיחים את המים בסיר,
מוסיפים את האורז ובוחשים כדקה.
מוסיפים את הפלפלים מהמחבת ואת השקדים.
מביאים לרתיחה,
מקטינים למינימום את האש ומבשלים בסיר מכוסה במשך 45 דקות.
מסירים מהאש ומשאירים בסיר מכוסה עוד עשר דקות לפני פתיחת הסיר.
מנקבים במזלג על מנת לאוורר.
מגישים לצד מנות עיקריות, סלטים, ירקות שורש.