fbpx

אורז חגיגי עם דלורית, שקדים צימוקים ודבש בניחוח קינמון

חומרים ל-6 מנות:5 כוסות אורז יסמין1 דלורית פרוסות של 1/2 ס"מ, עם הקליפה2 בצלים קוביות4 כפות שקדים פרוסים קלויים4 כפות צימוקים שחורים או צהובים1 כף דבש מפרחי הדרים או דבש מפרחי בר (לפי טעמכם האישי) "יד מרדכי"2 כפיות קינמון טחון4 כפות שמן זית לתיבול מעודן "יד מרדכי"מלח1/2 כפית פלפל שחורחופן עלי נענע קצוצהאופן ההכנה:מבשלים את האורז בסיר גדול עם כשני ליטר מים ו-1 כפית מלח.6 דקות מרגע הרתיחה האורז צריך להיות נעים לנגיסה, אך לא רך. מסננים היטב.במחבת רחבה או סיר מחממים 2 כפות שמן זית לתיבול מעודן. מוסיפים בצל, דבש וכפית קינמון. מערבבים ומטגנים עד הזהבה.מוציאים את הבצל לקערה.מוסיפים 2 כפות שמן זית לתיבול מעודן ומניחים את הדלורית. מוסיפים כפית קינמון, מלח ופלפל ומערבבים מעט.מוסיפים 1/2 כוס מים ומבשלים מכוסה 20 דקות עד לריכוך קל.מגבירים להבה, מוסיפים אורז, בצל, צימוקים, נענע, ומערבבים. מכבים ומוסיפים שקדים.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

חומרים ל-6 מנות:
5 כוסות אורז יסמין
1 דלורית פרוסות של 1/2 ס"מ, עם הקליפה
2 בצלים קוביות
4 כפות שקדים פרוסים קלויים
4 כפות צימוקים שחורים או צהובים
1 כף דבש מפרחי הדרים או דבש מפרחי בר (לפי טעמכם האישי) "יד מרדכי"
2 כפיות קינמון טחון
4 כפות שמן זית לתיבול מעודן "יד מרדכי"
מלח
1/2 כפית פלפל שחור
חופן עלי נענע קצוצה

אופן ההכנה:
מבשלים את האורז בסיר גדול עם כשני ליטר מים ו-1 כפית מלח.
6 דקות מרגע הרתיחה האורז צריך להיות נעים לנגיסה, אך לא רך.
מסננים היטב.
במחבת רחבה או סיר מחממים 2 כפות שמן זית לתיבול מעודן.
מוסיפים בצל, דבש וכפית קינמון.
מערבבים ומטגנים עד הזהבה.
מוציאים את הבצל לקערה.
מוסיפים 2 כפות שמן זית לתיבול מעודן ומניחים את הדלורית.
מוסיפים כפית קינמון, מלח ופלפל ומערבבים מעט.
מוסיפים 1/2 כוס מים ומבשלים מכוסה 20 דקות עד לריכוך קל.
מגבירים להבה, מוסיפים אורז, בצל, צימוקים, נענע, ומערבבים.
מכבים ומוסיפים שקדים.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר