חומרים ל-6 מנות:
5 כוסות אורז יסמין
1 דלורית פרוסות של 1/2 ס"מ, עם הקליפה
2 בצלים קוביות
4 כפות שקדים פרוסים קלויים
4 כפות צימוקים שחורים או צהובים
1 כף דבש מפרחי הדרים או דבש מפרחי בר (לפי טעמכם האישי) "יד מרדכי"
2 כפיות קינמון טחון
4 כפות שמן זית לתיבול מעודן "יד מרדכי"
מלח
1/2 כפית פלפל שחור
חופן עלי נענע קצוצה
אופן ההכנה:
מבשלים את האורז בסיר גדול עם כשני ליטר מים ו-1 כפית מלח.
6 דקות מרגע הרתיחה האורז צריך להיות נעים לנגיסה, אך לא רך.
מסננים היטב.
במחבת רחבה או סיר מחממים 2 כפות שמן זית לתיבול מעודן.
מוסיפים בצל, דבש וכפית קינמון.
מערבבים ומטגנים עד הזהבה.
מוציאים את הבצל לקערה.
מוסיפים 2 כפות שמן זית לתיבול מעודן ומניחים את הדלורית.
מוסיפים כפית קינמון, מלח ופלפל ומערבבים מעט.
מוסיפים 1/2 כוס מים ומבשלים מכוסה 20 דקות עד לריכוך קל.
מגבירים להבה, מוסיפים אורז, בצל, צימוקים, נענע, ומערבבים.
מכבים ומוסיפים שקדים.