אורז קוקוס מבושם

לקיצור זמן הבישול, מרתיחים את מי ההשרייה לפני שמוסיפים.חומרים לקבלת כ-4 כוסות:1 כוס אורז בסמטי לבן, רצוי אורגני2 כפות שמן קוקוס כתית מעולה ("טרופיקס בסט")כף וחצי זרעי שומשום6 מסמרי ציפורן שלמים6 גרגרי פלפל שחור שלמיםמקל קינמון באורך 4 ס"מ3 כפות קוקוס מיובש2/3 1 כוסות מים (מי השרייה של האורז)¼ 1 כפית מלח½ 1 כוסות גזר מרוסק על פומפייה בינונית (בערך 2 גזרים)2 כפות צימוקים או אוכמניות מיובשותאופן ההכנה:שמים את האורז בקערה, ממלאים במים, מערבבים להוצאת עמילנים, שופכים את המים (שומרים להשקיית העציצים), וחוזרים על הפעולה עד שהמים צלולים. שורים ב-3 כוסות מים נקיים 20 דקות. מסננים אך שומרים את מי ההשריה.מחממים את שמן הקוקוס בסיר כבד על חום בינוני-נמוך.מוסיפים שומשום, ציפורן, פלפל שחור, קינמון וקוקוס. מקפיצים כמה שניות עד שהקוקוס מתחיל להזהיב. מוסיפים את האורז המסונן ובוחשים כמה שניות עד שהגרגרים הופכים ללבנים. מוסיפים 2/3 1 כוסות ממי ההשריה (לקיצור זמן הבישול, מרתיחים את מי ההשריה לפני שמוסיפים), גזר, מלח וצימוקים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים היטב ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות או עד שהמים נספגים. אין לבחוש. מורידים מן האש ושמים בצד לנוח עם המכסה 5 דקות. לפני ההגשה, מערבבים עם מזלג.

לקיצור זמן הבישול, מרתיחים את מי ההשרייה לפני שמוסיפים.

חומרים לקבלת כ-4 כוסות:
1 כוס אורז בסמטי לבן, רצוי אורגני
2 כפות שמן קוקוס כתית מעולה ("טרופיקס בסט")
כף וחצי זרעי שומשום
6 מסמרי ציפורן שלמים
6 גרגרי פלפל שחור שלמים
מקל קינמון באורך 4 ס"מ
3 כפות קוקוס מיובש
2/3 1 כוסות מים (מי השרייה של האורז)
¼ 1 כפית מלח
½ 1 כוסות גזר מרוסק על פומפייה בינונית (בערך 2 גזרים)
2 כפות צימוקים או אוכמניות מיובשות

אופן ההכנה:
שמים את האורז בקערה, ממלאים במים, מערבבים להוצאת עמילנים, שופכים את המים (שומרים להשקיית העציצים), וחוזרים על הפעולה עד שהמים צלולים. שורים ב-3 כוסות מים נקיים 20 דקות.
מסננים אך שומרים את מי ההשריה.
מחממים את שמן הקוקוס בסיר כבד על חום בינוני-נמוך.
מוסיפים שומשום, ציפורן, פלפל שחור, קינמון וקוקוס.
מקפיצים כמה שניות עד שהקוקוס מתחיל להזהיב. מוסיפים את האורז המסונן ובוחשים כמה שניות עד שהגרגרים הופכים ללבנים.
מוסיפים 2/3 1 כוסות ממי ההשריה (לקיצור זמן הבישול, מרתיחים את מי ההשריה לפני שמוסיפים), גזר, מלח וצימוקים.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים היטב ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות או עד שהמים נספגים. אין לבחוש.
מורידים מן האש ושמים בצד לנוח עם המכסה 5 דקות.
לפני ההגשה, מערבבים עם מזלג.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר