אמנון שלם אפוי במלית ירקות שורש

מתכון ל-4 סועדיםחומרים:4 יחידות דג אמנון נקי (350 גרם כל אחת)150 גרם סלרי חתוך גס150 גרם כרישה נקייה, פרוסה גס 150 גרם בצל קלוף, חתוך גס4 שיני שום קלופות ופרוסות15 גרם שורש זנגביל קצוץ200 גרם ארטישוק ירושלמי שטוף ופרוס גס200 גרם גזר קלוף, פרוס גס100 גרם לימון כבוש 50 גרם פטרוזיליה קצוצה גס50 גרם טימין קצוץ גס1 כף מלח יםכפית גרגרי פלפל ירוק יבש4 כפות שמן זית3/4 כוס מיץ לימון טרי סחוט1 כוס יין לבן אופן ההכנה: מחממים את השמן במחבת ומקפיצים את הירקות. מתבלים ומוסיפים את הלימון הכבוש, מיץ הלימון הסחוט ועשבי התיבול. מתבלים לפי הצורך ומורידים מהאש. לאחר צינון הירקות, ממלאים את בטן הדג בירקות המוקפצים, מניחים בתבנית אפייה, יוצקים לתבנית יין לבן, מכסים בנייר אלומיניום, ומכניסים לתנור מחומם ב-160 מעלות ל- 30 דקות. רצוי לזגג מדי פעם תוך כדי צלייה עם משקע היין. הצעת הגשה: להגיש על או ליד פירה ארטישוק ירושלמי.

מתכון ל-4 סועדים

חומרים:
4 יחידות דג אמנון נקי (350 גרם כל אחת)
150 גרם סלרי חתוך גס
150 גרם כרישה נקייה, פרוסה גס
150 גרם בצל קלוף, חתוך גס
4 שיני שום קלופות ופרוסות
15 גרם שורש זנגביל קצוץ
200 גרם ארטישוק ירושלמי שטוף ופרוס גס
200 גרם גזר קלוף, פרוס גס
100 גרם לימון כבוש
50 גרם פטרוזיליה קצוצה גס
50 גרם טימין קצוץ גס
1 כף מלח ים
כפית גרגרי פלפל ירוק יבש
4 כפות שמן זית
3/4 כוס מיץ לימון טרי סחוט
1 כוס יין לבן

אופן ההכנה:
מחממים את השמן במחבת ומקפיצים את הירקות. מתבלים ומוסיפים את הלימון הכבוש, מיץ הלימון הסחוט ועשבי התיבול. מתבלים לפי הצורך ומורידים מהאש.
לאחר צינון הירקות, ממלאים את בטן הדג בירקות המוקפצים, מניחים בתבנית אפייה, יוצקים לתבנית יין לבן, מכסים בנייר אלומיניום, ומכניסים לתנור מחומם ב-160 מעלות ל- 30 דקות. רצוי לזגג מדי פעם תוך כדי צלייה עם משקע היין.

הצעת הגשה:
להגיש על או ליד פירה ארטישוק ירושלמי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר