אסקלופים של חזה עוף (שניצלים) בציפוי קוואקר ושומשום

 

שניצלים בעלי טעם לימוני קל, בציפוי פריך ומשגע.

מרכיבים (ל-4 אסקלופים):
4 פרוסות חזה עוף (כ-600 גרם, טריות או מופשרות במקרר במשך 6-8 שעות)
מיץ מ-1 ו-1/2 לימונים בינוניים
3 כפות שמן זית
1/4 כף מלח דק
פלפל שחור גרוס גס
לציפוי:
1 ביצה L
1/2 כוס (40 גרם) קוואקר (שיבולת שועל קצוצה)
2 כפות (20 גרם) קמח לבן
4 כפות (35 גרם) שומשום
לטיגון: שמן קנולה או שמן תירס

אופן ההכנה:
שוטפים את פרוסות חזה העוף ומניחים במסננת להגרת המים.
בקערה בינונית מערבבים מיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל.
מניחים את פרוסות חזה העוף בקערה ומערבבים כך שהטעמים יחדרו היטב. מניחים למשך 20 דקות בטמפרטורת החדר (או במקרר, אם חם).
מכינים צלחת עמוקה ובה ביצה טרופה.
מערבבים בקערה קטנה את מרכיבי הציפוי: קוואקר, קמח ושומשום.
מעבירים לצלחת שטוחה.
מחממים שמן קנולה או תירס בגובה 1-2 ס"מ במחבת על אש גבוהה.
מוציאים פרוסת חזה עוף מהמִשרֶה, טובלים בביצה הטרופה וטובלים בתערובת הציפוי.
כשהשמן חם מכניסים את פרוסת חזה העוף המצופה ומנמיכים לאש בינונית-גבוהה.
מטגנים משני הצדדים עד להשחמה בינונית.
מוציאים בעזרת כף שטוחה מחוררת ומניחים על צלחת מרופדת בנייר סופג. מגישים מייד.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה