fbpx

ארנג'יני פסטו

מנת ביניים חגיגית, מעדן לארוחת החג – כדורי אורז בציפוי פריך ממולאים בפסטו טרי של פרסקו, ברוטב טחינה סומק
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

מנת ביניים חגיגית, מעדן לארוחת החג – כדורי אורז בציפוי פריך ממולאים בפסטו טרי של פרסקו, ברוטב טחינה סומק

חומרים (כ- 30 כדורים):
חצי ק"ג אורז עגול
600 מ"ל מים
ענף טימין קצוץ
4 כפות פתיתי טופו (בארוחה חלבית ניתן להשתמש במוצרלה באפלו)
ירקות קלויים בתנור או על האש קצוצים (פלפל, חציל)
2 שיני שום קצוצות
רבע כוס שמן זית
כפית מלח
קורט פלפל שחור גרוס
צנצנת רוטב פסטו טרי של פרסקו
4 ביצים
שמן לטיגון
200 גרם פירורי לחם זהובים או פנקו (פירורי לחם יפני)

טחינה:
4 כפות טחינה גולמית
1 כף דבש
חצי כפית מלח
כפית סומק
רבע כוס מים

אופן ההכנה:
שוטפים היטב את האורז ומבשלים עם המים בסיר במשך 8 דקות על להבה גבוהה.
ממשיכים בבישול האורז במשך 9 דקות על להבה נמוכה (אין בעיה אם חלק מהאורז נדבק לסיר).
מורידים מהאש ומעבירים לקערה.
מוסיפים את כול חומרי הגלם למעט רוטב פסטו, ביצים ופירורי הלחם.

הכנת כדורי האורז:
משמנים את הידיים לפני.
לוקחים מתערובת האורז ומכינים כדור (50 – 70 גר' מתערובת האורז).
במרכז הכדור יוצרים גומה וממלאים אותה ברוטב פסטו טרי של פרסקו.
סוגרים את הכדור ומגלגלים בעדינות.
מניחים את הכדור בצד ומכינים כדורים משאר התערובת.
בקערה נפרדת מכינים ביצים טרופות ולצדה צלחת עם פירורי לחם.
טובלים את הכדורים בביצה, מצפים בפירורי לחם ומטגנים עד להזהבה.

הכנת הטחינה:
מערבבים בקערה את טחינה גולמית, דבש, מלח וסומק.
מוסיפים מים תוך כדי ערבוב.
חשוב לזכור – טחינה מכינים עם מים קרים.

הגשה :
בצלחת עמוקה שמים מעט טחינה ומעליה מסדרים בערימה את כדורי האורז.
מקשטים עם מעט טחינה מעל ומגישים.

www.frescofarm.co.il

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר