מבדיקת שוק שערך אתר המסעדות 2eat בקרב כ-750 גולשים מרחבי הארץ בנושא מתן טיפים במסעדות, ברים ובתי קפה, עולה שהמצב הכלכלי והמיתון במשק לא השפיע על מתן טיפים למלצרים.
מחזור ענף המסעדות בשנה הינו כ-12 מיליארד ש"ח בשנה, והישראלים מוציאים כ-200 מיליון ש"ח בשנה על טיפים למלצרים.
בולטת התופעה שהקהל המבוגר מקפיד להשאיר עד 10% טיפ. הקהל הצעיר יותר משאיר בין 10%-15% במסעדות.
במסעדות בהם יש גם בר או בברים בהם נשארים לבלות שעות רבות, נהוג לתת בין 15%-20% טיפ.
בולטת גם התופעה שגברים יותר "נדיבים" במתן טיפים מנשים – בבילוי של הגברים במסעדה הם ישאירו כ-20% טיפ למלצרית, ואילו שולחן של נשים ישאיר למלצר נחמד עד 15% טיפ.
הברמניות והמלצריות מרויחות בכ-5% יותר מהגברים.
המלצרים במרכז הארץ מרוויחים כ-30% יותר מהמלצרים בפריפריה באמצע השבוע, וכ-75% יותר בסופי שבוע. הפער נובע מכך שבמרכז יש תנועה גדולה יותר של מבלים במסעדות, ברים ובתי קפה.
שליחים של ארוחות "טייק אווי" מרוויחים בין 6-15 ש"ח למשלוח רגיל של פיצה או ארוחה קלה, ובהזמנה גדולה יותר הטיפ יגדל ויגיע עד 30 ש"ח.
התיירים נוהגים להשאיר טיפים כפי שממליצים להם בספרי המטיילים: 10% מעלות הארוחה – בשקלים.