מצרכים ל-8 אנשים:
3 כוסות אורז עגול
חצי קילו בשר מספר 4 נקי
4 חבילות כוסברה
2 חבילות בצל ירוק
1 בצל לבן מגורד או קצוץ
1 חבילה פטרוזיליה
100 גרם בשר כבש + שומן
כף מלח
כף פלפל
כף כמון
חצי כף כורכום
חצי כוס שמן זית
שק מיוחד להכנת בחש – ניתן לקנות ברשתות השיווק
אופן ההכנה:
מערבבים את כל התערובת ולוקחים שק. שמים את כל התערובת בשק, ודוחסים היטב.
מחממים היטב סיר עם מים עד לפני רתיחה ומוסיפים את השק לסיר.
כאשר המים רותחים מבשלים במשך שעתיים וחצי, וכל חצי שעה הופכים את השק.
השק תמיד חייב להיות מכוסה עד הסוף במים מבעבעים.
הגשה:
לפתוח את השק לתוך קערה ולפזר את האורז היטב.
להגיש עם סלסת עגבניות.
צילום יסמין ואריה