ביצים בנדיקט נוסח סרגוס

 

מרכיבים:
2 ביצים עלומות
2 פרוסות עגבניה צלויות
3 כפות רוטב הולנדז
3 רצועות בייקון מטוגן
2 פרוסות לחם לבן (עדיף בריוש), חרוצים כעיגולים (שני עיגולים)

הוראות הכנה כלליות למנה:
מניחים על צלחת אובלית את הלחם הקלוי, מעליו מניחים את העגבניות הקלויות, מעליהן את הבייקון המטוגן, ובסוף את הביצים העלומות.
יוצקים את רוטב ההולנדז על כל המרכיבים, ומגישים.

ביצים עלומות:
מחממים מים בסיר קטן עם שתי כפות חומץ, מגיעים לטמפרטורה על סף רתיחה (95 מעלות).
שמים בכוס את הביצה, בלי לפגוע בחלמון.
יוצרים "מערבולת" בסיר בעזרת סיבוב כף לצד אחד,ואז יוצקים במרכז המערבולת את הביצה.
ממתינים 2-3 דקות, ובזהירות עם כף מחוררת מוציאים את הביצה ומניחים על נייר סופג.
על הביצה להיות במצב שהחלמון רך ונוזלי מבפנים, והחלבון מוצק מבחוץ.

רוטב הולנדז (3-4 מנות):
4 חלמונים
400 גרם חמאה
שמים את החלמונים בקערת נירוסטה מעל סיר מים חמים.
מקציפים את החלמונים עד שהם מסמיכים.
ממיסים את החמאה בסיר/מיקרו
מורידים את החלמונים מהסיר, ומוזגים באיטיות את כל החמאה המומסת תוך כדי ערבוב החלמונים ומוסיפים מלח, יש אפשרות להוסיף מעט חומץ (לפי הטעם).

עגבניות קלויות:
פורסים שתי פרוסות עגבניה בעובי 1-2 ס"מ עם מעט שמן זית, ושמים בתנור בחום 140 מעלות כעשר דקות.




ממתכוני המנות המשתתפות בפסטיבל "לילות תל אביב והרצליה", 1 – 10 בנובמבר 2006.
מיטב המסעדות והשפים המובילים באזור תל אביב והרצליה מאחדים כוחות בפסטיבל לילי בו יציעו מבחר מנות שף מיוחדות ב- 25 ש"ח, ולצידן אלכוהול וקוקטיילים ב- 14 ש"ח בלבד.









היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה