ביצי בנדיקט מוגשות על מצע מדליון בצק תרד של טבעול

 

מתכון ל – 4 אנשים

רוטב הולנדייז
7 חלמונים
10 עלי טרגון שלמים או קצוצים
3-4 טיפות טבסקו
250 גרם חמאה מומסת
מיץ לימון (לפי הטעם)

אופן הכנת הרוטב
ב"בן מארי" מערבבים היטב את החלמונים (יש לדאוג שלא יקרשו), מוסיפים מעט מיץ לימון ומערבבים פנימה את החמאה, מתבלים בטבסקו ובעלי טרגון.

מצע בצק תרד
חבילת בצק תרד של "טבעול"
חופן עלי תרד טריים
4 ביצים
כף חומץ
ליטר מים

אופן ההכנה
1. קורצים עיגולים מבצק התרד בעזרת כוס ואופים לפי ההוראות שעל גבי האריזה (מומלץ לאפות בסמוך להכנת המנה).

2. את התרד הטרי יש לחלוט למשך דקה במים רותחים ומומלחים ולהעביר למי קרח.

3. בסיר עם מים רותחים ומעט חומץ, שולקים ביצים למשך דקה וחצי עד שהחלבון מתקשה והחלמון נשאר רך ונוזלי.

הרכבת המנה
מניחים על צלחת את עיגול הבצק האפוי, עליו מניחים את עלי התרד החלוטים, עליהם את הביצה ומעל הכל יוצקים את רוטב ההולנדייז.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה