רכיבים ל-4 מנות
4 טורטיות גדולות כמו של מאסטר שף
1 כף שמן
1/2 בצל חתוך לחצאי טבעות
1/2 שיני שום
1 חבילה עלי תרד
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
4 פרוסות גבינה צהובה
4 יחידות ביצת עין מטוגנת
להגשה
בצל ירוק חתוך
כוסות קפה ומיץ תפוזים
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
מוסיפים את השום, התרד והתבלינים.
ממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב עד שהתרד מאבד מנפחו ומתרכך. מורידים מהמחבת לצלחת ושומרים בצד.
באותה המחבת מחממים קלות את הטורטיות – כ-30 שניות כל אחת.
מרכיבים את המנה
שמים את הטורטיות על גבי התבנית.
מניחים במרכז כל אחת מהן פרוסת גבינה, כף גדושה תרד ומעל בזהירות ביצת עין.
סוגרים כל טורטייה למעטפה פתוחה.
מהדקים את קצוות הטורטייה כדי שלא ייפתחו בזמן האפייה.
מברישים בשמן.
אופים 5 דקות.
מפזרים את הבצל הירוק ומגישים מיד.