בלה בבית שערים – לא לפספס

מסעדת בלה (Bella – יפה, לא על שם בלה כלשהי) שוכנת במושב בית שערים שבעמק יזרעאל. הבית הראשון מצד שמאל.
המסעדה מאוד מומלצת, האוכל מצוין, הצוות נחמד וידידותי, המקום בנוי ומעוצב יפה. המסעדה מרוחקת פחות משלושה קילומטרים וחמש דקות מכביש 75 וכביש 77 המובילים מהמרכז לצפון.
נראה שיש בזה מספיק מידע, המלצה ומיקום, אך בכל זאת אפרט: אזור בית שערים-רמת ישי הנו אסטרטגי מבחינת המיקום, בקושי חצי שעת נסיעה מחיפה, נצרת, עפולה, עכו וכל מה שביניהם.

בדרך כלל, בשעות אחר הצהרים המאוחרות בהן אנחנו נוהגים להגיע לאכול, המסעדות ריקות והן מתחילות להתמלא בצאתנו בהמשך הערב. כאן הופתענו לגלות מסעדה עם לא מעט סועדים, ממושבניקים, דרך זוגות צעירים ועד הייטקיסטים עם אורחים מחו"ל.

המסעדה בנויה בצורת פלח פאי. במרכז – המטבח, בהיקף שולחנות הסועדים, ובתווך הבר. מסביב חלונות גדולים לחצר הפעילה בקיץ ומכילה שולחנות.
בקיץ הגן הוא חלק מהמסעדה, ולאחרונה נבנה קיר אקוסטי לבידוד כביש 75 העובר בסמוך.

קיבל אותנו ליאור גולן, שיחד עם עידן ליפשיץ הם בעלי המסעדה. עידן הוא השף וליאור מנהל את המסעדה. שניהם מהאזור, אחד מקיבוץ דליה והשני ממושב היוגב. לאחר שנים במרכז, חזרו והקימו את בלה במקום מסעדה אחרת ומפורסמת שהייתה במקום. על פי עצת ליאור הפקדנו את ההחלטות בידיו. בדיעבד הייתה זו החלטה נבונה. חווינו ערב טעימות ברמה גבוהה.

התחלנו עם יין אדום של יקב יתיר. יין מצוין, נמזג ברוחב לב וליווה אותנו לאורך הארוחה כולה. תפריט היין של המסעדה כולל, בנוסף ליתיר, את יקב טוליפ, יקבי רמת הגולן, אנטינורי האיטלקי ואחרים. ליד היין היו מים מוגזים עם לימון.

במסעדה אווירה רגועה, עם צוות שקט וחייכן. גם את זה לא תמיד מוצאים, אפילו במסעדות טובות. לא תמיד ברור שזה תנאי חשוב בכל ארגון, בוודאי במסעדה שתפקידה לארח ולשמח.

לפתיחה קיבלנו שוט מרק ארטישוק עם כמהין ועירית. אחרי לגימה מהמרק הכריזה אשתי, שכאן יהיה מעניין וטעים. לי אין את החושים האלה, אבל היא צדקה. המרק היה מצוין.

המנה הבאה ארטישוק צרוב על פלנצ'ה עם פרמז'ן ושקדים, על מצע של יוגורט עם זיתים שחורים מסביב. מנה עדינה, שלא מבטלת אף טעם, מצוינת.

אחרי הארטישוק הגיע לשולחן טרטר מוסר ים, עם מלפפון, צנונית ובצל על מצע יוגורט, טיפה חריף עם עדשים מפוזרים. ליד המנה טוסט חם עם חמאה. מנה טעימה מאוד, ערבה לחך, עדינה מאוד, פשוט הנאה צרופה.

המשכנו עם סלמון מוקרם בעגבניות על מצע אבוקדו. נתחי הסלמון, מהחלק השמן יותר בדג, נמס בפה. לי היה טעים, לאשתי פחות.

הטעימה הבאה: ניוקי העשוי במקום עם פרמז'ן, כמהין וערמונים. מנה מעולה העשויה בהשראת מנה דומה של השף ירון שלו (טוטו). בחיפוש מהיר באינטרנט אף מצאתי מתכון של ירון שלו למנה כזו.

טעימה אחרונה: פילה דניס מצופה חמאת ערמונים עם פירה. מנה משובחת טעימה מאוד. אנחנו פחות אנשים של בשר, יותר צמחוני וים. מזלנו עמד לצדנו עם ערב שכולו כזה.
מאוד נהנינו ואנחנו ממליצים בכל לב. אני בטוח שמי שיאכל בשרים במסעדת בלה, ייהנה באותה מידה, כי היד במטבח ואיכות המוצרים הם הקובעים.

קינחנו עם עוגת שוקולד וגלידת וניל. עוגת השוקולד מעולה, עשיתי חלוקה צודקת עם אשתי, היא עם הגלידה ואני עם העוגה. הקינוח הוא מ'מקלות וניל' בעפולה. כרגע אין קונדיטוריה במקום, אך היא נמצאת בתוכנית הפיתוח של המסעדה.
תוכנית נוספת, היא לפתוח מקום ברחוב נתנזון בעיר התחתית המתעוררת של חיפה. מושקע שם ממון רב לפיתוח, ואמנם פני השטח שונו ללא הכר.
אחרי ערב במסעדת בלה, אפשר למקם אותה בין עשר המסעדות הטובות בצפון, והמהדרין ימקמו אותה קרוב לקצה העליון.

תפריט ומחירים

בלה
מושב בית שערים, בכניסה למושב
טל. 04-9830730

ראשון, שלישי-שבת, 12:00 עד אחרון הסועדים






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה