fbpx

גביעי שוקולד לבן במילוי תפוזים ורוטב יין

החומרים:3 חפיסות שוקולד לבן2 תפוזים1/3 כוס סוכררוטב קרמלרוטב יין אופן ההכנה: מניחים סיר קטן בתוך סיר עם מים רותחים.שוברים את השוקולד לקוביות ומכניסים לסיר. בוחשים עד שכל השוקולד נמס.לוקחים תבנית אלומיניום עגולה קטנה ושופכים בתוכה, על הדפנות, את השוקולד המומס.מכניסים את התבניות למקרר ומניחים לשוקולד להתקשות.מוציאים מהמקרר ומפרידים בעדינות את השוקולד מהכלי. מתקבלים גביעים משוקולד לבן.קולפים את התפוזים וחותכים אותם לפרוסות לרוחבם.את החלק הצהוב של קליפות התפוזים חותכים לרצועות דקות.שמים את רצועות הקליפות בתוך מחבת ביחד עם 1/3 כוס סוכר, מעט מים ו- 1/3 כוס רוטב קרמל.מבשלים עד שהקליפות מתרככות. אם הנוזלים מתקשים, מוסיפים מעט מים.מוציאים מהמחבת ומניחים בצד להתקרר.בתוך כל גביע שוקולד מניחים כמה פרוסות תפוז ועליהן קליפות מסוכרות.שופכים מעל מעט רוטב יין ומגישים, רצוי עם כדור גלידה. רוטב קרמלהחומרים:1 כוס סוכר1/3 כוס מים אופן ההכנה:ממיסים את הסוכר במחבת עד שהוא משחים. מורידים מהאש. מוסיפים מים רותחים ובוחשים מעל האש עד שמתקבל נוזל סמיך מעט. מטפטפים כמה טיפות מהנוזל על משטח צונן, ממתינים ובודקים את רמת ההתקשות. אם הנוזל התקשה, מוסיפים מים ומנסים שוב. שומרים בכלי סגור. רוטב יין החומרים: 1 בקבוק יין לבן או אדום יבש 100 גרם סוכר קליפת לימון מ-1/2 לימון (החלק הצהוב בלבד) 1 מקל קינמון 2 שיני ציפורן אופן ההכנה: שמים את כל החומרים בסיר ומבשלים על אש בינונית עד שכמות הנוזלים מצטמצמת לחצי. מניחים להתקרר. שומרים בצנצנת סגורה (לא חייבים לשמור בקירור). www.giacommo.net
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

החומרים:
3 חפיסות שוקולד לבן
2 תפוזים
1/3 כוס סוכר
רוטב קרמל
רוטב יין

אופן ההכנה:
מניחים סיר קטן בתוך סיר עם מים רותחים.
שוברים את השוקולד לקוביות ומכניסים לסיר.
בוחשים עד שכל השוקולד נמס.
לוקחים תבנית אלומיניום עגולה קטנה ושופכים בתוכה, על הדפנות, את השוקולד המומס.
מכניסים את התבניות למקרר ומניחים לשוקולד להתקשות.
מוציאים מהמקרר ומפרידים בעדינות את השוקולד מהכלי.
מתקבלים גביעים משוקולד לבן.
קולפים את התפוזים וחותכים אותם לפרוסות לרוחבם.
את החלק הצהוב של קליפות התפוזים חותכים לרצועות דקות.
שמים את רצועות הקליפות בתוך מחבת ביחד עם 1/3 כוס סוכר, מעט מים ו- 1/3 כוס רוטב קרמל.
מבשלים עד שהקליפות מתרככות.
אם הנוזלים מתקשים, מוסיפים מעט מים.
מוציאים מהמחבת ומניחים בצד להתקרר.
בתוך כל גביע שוקולד מניחים כמה פרוסות תפוז ועליהן קליפות מסוכרות.
שופכים מעל מעט רוטב יין ומגישים, רצוי עם כדור גלידה.


רוטב קרמל
החומרים:
1 כוס סוכר
1/3 כוס מים

אופן ההכנה:
ממיסים את הסוכר במחבת עד שהוא משחים.
מורידים מהאש.
מוסיפים מים רותחים ובוחשים מעל האש עד שמתקבל נוזל סמיך מעט.
מטפטפים כמה טיפות מהנוזל על משטח צונן, ממתינים ובודקים את רמת ההתקשות.
אם הנוזל התקשה, מוסיפים מים ומנסים שוב.
שומרים בכלי סגור.

רוטב יין
החומרים:
1 בקבוק יין לבן או אדום יבש
100 גרם סוכר
קליפת לימון מ-1/2 לימון (החלק הצהוב בלבד)
1 מקל קינמון
2 שיני ציפורן

אופן ההכנה:
שמים את כל החומרים בסיר ומבשלים על אש בינונית עד שכמות הנוזלים מצטמצמת לחצי.
מניחים להתקרר.
שומרים בצנצנת סגורה (לא חייבים לשמור בקירור).


www.giacommo.net

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר