גלידת וניל בסיסית

חומרים:מקל וניל אחד 2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה5 ביצים טריות מופרדות4 כפות סוכרקמצוץ מלח אופן ההכנה: מקציפים את השמנת עם תוכן מקל הוניל (חוצים אותו עם סכין קטנה ומגרדים את הגרגרים השחורים מן התרמיל בעזרת הסכין לתוך השמנת). מקציפים לא יותר מדי, רק עד שנוצרת קצפת רכה אך יציבה, לא קשה מדי . מעבירים לכלי אחר, מנקים את המיכל, ואז מקציפים בו גם את החלבונים עם קמצוץ מלח – עד שנוצר קצף יציב עם גבעות רכות, לא קשה מדי. בקערה טורפים בעזרת מטרפה את החלמונים והסוכר היטב עד שהגוון הופך חיוור יותר. אם רוצים להוסיף פירות, או שוקולד, או כל דבר אחר – זה הזמן להוסיף לתערובת החלמונים והסוכר.לתוך הקערה הזו מקפלים את קצף הביצים ואת הקצפת. מערבבים לתערובת הומוגנית, מעבירים לכלי אחסון או כלי הגשה, מכסים ניילון נצמד ומקפיאים.סיון גולדברג – שפית, טל.052-4044250, 04-9541407

חומרים:
מקל וניל אחד
2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה
5 ביצים טריות מופרדות
4 כפות סוכר
קמצוץ מלח

אופן ההכנה:
מקציפים את השמנת עם תוכן מקל הוניל (חוצים אותו עם סכין קטנה ומגרדים את הגרגרים השחורים מן התרמיל בעזרת הסכין לתוך השמנת).
מקציפים לא יותר מדי, רק עד שנוצרת קצפת רכה אך יציבה, לא קשה מדי .
מעבירים לכלי אחר, מנקים את המיכל, ואז מקציפים בו גם את החלבונים עם קמצוץ מלח – עד שנוצר קצף יציב עם גבעות רכות, לא קשה מדי.
בקערה טורפים בעזרת מטרפה את החלמונים והסוכר היטב עד שהגוון הופך חיוור יותר.
אם רוצים להוסיף פירות, או שוקולד, או כל דבר אחר – זה הזמן להוסיף לתערובת החלמונים והסוכר.
לתוך הקערה הזו מקפלים את קצף הביצים ואת הקצפת.
מערבבים לתערובת הומוגנית,
מעבירים לכלי אחסון או כלי הגשה, מכסים ניילון נצמד ומקפיאים.

סיון גולדברג – שפית, טל.052-4044250, 04-9541407

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר