דג ברוטב חריף – חְרַיימִי

 

חומרים ל- 8-6 מנות:
2 כפות פלפלת אדומה חריפה
1/2 2 כפות פלפלת אדומה מתוקה
1/2 כף מלח
16 שיני שום, קלופות, שטופות וכתושות
1/2 2 כוסות מים
1/2 כוס שמן
150 גרם רסק עגבניות
1 כף כמון טחון
1 כפית כרוויה טחונה (קימל)
מיץ מ-1 לימון גדול
8-6 מנות דג (מכל סוג: בורי, אנטיאס, לוקוס, נסיכת הנילוס או אחר), מנוקות, שטופות ומסוננות

אופן ההכנה:
שמים בקערית בינונית את הפלפלת החריפה והמתוקה, את המלח, השום ו- 1 כוס מים, ומערבבים לתערובת אחידה.
יוצקים את השמן לסיר רחב ונמוך, מוסיפים את תערובת התבלינים, מערבבים ומעמידים על להבה בינונית.
מבשלים כ-3-2 דקות, מכסים את הסיר ומממשיכים לבשל עוד 3 דקות, עד שכמות הרוטב מתחילה להצטמצם.
מוסיפים לסיר את רסק העגבניות ועוד כוס מים, מערבבים ומבשלים כ-7-5 דקות. מוסיפים את הכמון טחון, הקימל, מיץ הלימון ויתרת המים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
מסדרים את מנות הדג ברוטב ומנענעים קלות את הסיר כדי שהרוטב יצפה בשכבה אחידה את הדג.
מכסים וממשיכים לבשל כחצי שעה, עד שהרוטב סמיך והדג מבושל.
מגישים חם, עם לחם טרי.

המתכון מתוך הספר “מטעמים טריפוליטניים” מאת פסקל פרץ-רובין, בהוצאת פסקל ברגש. צילום חגית גורן






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה