דונאטס מגולגלים בסוכר

עם סיום הטיגון מעבירים את הדונאטס לקערה מלאה בסוכר, ומגלגלים בעדינות

דונאטס מגולגלים בסוכר
דונאטס מגולגלים בסוכר, צילום מנחם גרייבסקי

חומרים לכ- 20 דונאטס

500 גרם (3.5 כוסות) קמח לבן כמו של הטחנות הגדולות של א"י

100 גרם (1/2 כוס) סוכר

10 גרם (1 כף) שמרים יבשים

1 ביצה

100 גרם חמאה רכה

240 מ"ל (1 כוס) חלב פושר

10 גרם מלח

שמן קנולה לטיגון

סוכר לציפוי

אופן ההכנה

מערבבים את הקמח, הסוכר והשמרים בקערת מיקסר עם וו גיטרה.

מוסיפים את הביצה ואת החמאה הרכה.

מוסיפים את החלב הפושר, מחליפים את וו הגיטרה לוו הלישה ולשים כ-2 דקות במהירות בינונית.

מוסיפים את המלח, מגבירים מהירות לבינונית-גבוהה, וממשיכים ללוש 7-5 דקות לקבלת בצק רך וחלק.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מגלגלים את הבצק בשמן כך שיהיה מכוסה בשמן מכל צדדיו.

מכסים בניילון ומניחים בצד, במקום חמים כ-60-45 דקות, עד להכפלת הנפח.

מקמחים קלות משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק לעלה בעובי של 1 ס"מ בערך.

בעזרת חותכן עגול קורצים עיגולים כדי ליצור את צורת הדונאטס, ובעזרת חותכן קטן קורצים עיגול במרכז הבצק.

אם רוצים סופגנייה רגילה לא קורצים עיגול פנימי.

מעבירים את עיגולי הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים בניילון או מגבת נקייה ומניחים בצד במקום חמים לתפיחה נוספת כ- 30 דקות, עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.

מחממים שמן בסיר כבד ורחב. מטגנים את הדונאטס, 4-3 עיגולים בכל פעם, עד שמקבלים גוון זהוב יפה, 3-2 דקות מכל צד.

מוציאים בעזרת כף מחוררת למגש מרופד בנייר סופג.

מעבירים את הדונאטס לקערה מלאה בסוכר, ומגלגלים בעדינות בסוכר.

 

מתכון של הילה יבניאלי-בוכריס, מומחית האפייה של הטחנות הגדולות של א"י

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה