מצרכים ל- 6 מנות:
6 יח' דג דניס מפולט עם הזנב (ניתן לבקש ממוכר הדגים)
למשרה:
6 פרוסות לימון כבוש
כף עלי אורגנו טריים
כף עלי כוסברה קצוצים
2 יח' פלפל צילי אדום חריף
כף עלי בזיליקום טריים
4 שיני שום פרוסים
חצי כוס שמן זית
2 כפות יין לבן
2 כפות חומץ טבעי
מיץ מ- 1 לימון
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
מערבבים את חומרי המשרה ומשרים את הדגים כשעתיים.
מניחים את הדגים על תבנית אפייה כשהזנב נשען על התבנית. מניחים פרוסת לימון כבוש על כל דג, ואופים בתנור שחומם מראש ל- 160 מע' במשך 15 דקות.
מגישים בצלחת הגשה על מצע ירקות שורש אפויים.
ממתכוני "שף תאכל כשר 2"
ה' באלול – טז' באלול, 30-19 באוגוסט 2007