החודש: רמזי אבו אלהווא ממסעדת קולוני בארוחת שפים צעירים ומבטיחים

פרויקט "במה לשף הצעיר", אשר מעניק במה לשפים צעירים, יקיים ב- 13.2ארוחה חד-פעמית – חאפלה ערבית מסורתית, מעשה ידיו של רמזי אבו אלהווא, הסו שף של מסעדת קולוני

לציון שש שנים לפתיחתה של מסעדת קולוני הירושלמית, יזם מיכאל כץ, השף הראשי של קבוצת אדום (מסעדות לבן, קולוני, אדום וחאנל'ה), סדרה מיוחדת בת שש ארוחות בשם "במה לשף הצעיר". רמזי אבו אל הווא, קולוני
במסגרת הפרויקט, המתפרש על פני שישה חודשים, יתארח במטבח המסעדה מדי חודש שף צעיר ומוכשר שעדיין לא נחשף לקהלים רבים ויכין ארוחה חד-פעמית המביאה לידי ביטוי את יכולותיו. התוצאה היא מגוון רחב של סגנונות וטעמים, החל מארוחות מסורתיות (גלילית בדואית וערבית ירושלמית), דרך השפעות צרפתיות קלאסיות עם קריצות עכשוויות, ועד לשימוש בטכניקות מהמטבח המולקולרי. 

על הארוחה הרביעית בסדרה הופקד הסו-שף של מסעדת קולוני, רמזי אבו אלהווא, אשר יבשל ארוחה עשירה מהמטבח הערבי הירושלמי.
הארוחה תתקיים ביום שני 13 בפברואר בשעה 20:00 , ותוגש במרפסת המרווחת של המסעדה סביב שולחן אבירים באורך 12 מטרים.
את החאפלה הצבעונית ילוו מוסיקה אותנטית ויינות של יקבי רמת הגולן, אשר הותאמו במיוחד למנות המוגשות.
המחיר לאדם: 240 ₪. מומלץ להזמין מקומות מראש.

תפריט הארוחה:
מנות פתיחה: לחם ביתי, מרק ערמונים, סלט ערבי, מוח עגל בלימון וזעתר, חומוס מסבחה, פלאפל ממולא עם בצל וסומק.
עיקריות: גזר ממולא באורז ובשר ברוטב תמרים, עלי גפן במילוי בשר כבש עם רוטב יוגורט עזים, קדרת שוק טלה עם ירקות שורש, מג'דרה.
קינוחים: בקלווה, קנאפה, מלבי, קפה ותה.

רמזי אבו אלהווא (34) החל את דרכו המקצועית במסעדת סזאן הירושלמית, ומאז עבד במספר מסעדות בבירה (גרבה, מסעדת החאן, אלדד וזהו, זוני). בשלוש השנים האחרונות משמש רמזי כסו-שף במסעדת קולוני.

קולוני
דרך בית לחם 7, שכונת בקעה, מתחם הרכבת, ירושלים
טל. 02-6729955

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר