הלו ארטיק: 3 שלגונים קפואים ומקוריים לימים החמים

הם שוב פה חמים וארוכים מתמיד: ימי הקיץ הישראלי שממיסים את מצב הרוח ומשאירים אותנו עם חשק תמידי למשהו קר

ארטיקי תה עם פירות יער

רכיבים

125 גרם סוכר

25-30 גרם תה ירוק או 5 שקיות תה

1 ליטר מים

250 גרם פירות יער אדומים

1 כפית ג'ינג'ר טרי טחון

אופן ההכנה

 ממלאים סיר במים רותחים.

מוסיפים תה, ג'ינג'ר טחון וסוכר.

מערבבים במשך מספר דקות עד שהסוכר נמס.

מורידים מהכיריים.

ממלאים תבנית ארטיק בתערובת הגרגרים האדומים.

יוצקים את התה.

מניחים את מקלות השלגונים.

מצננים לטמפרטורת החדר.

מקפיאים למשך 6 שעות לפחות לפני ההגשה.

גלידת לימון על מקל

רכיבים

400 מ"ל חלב מרוכז

250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 35% שומן חלב

200 מ"ל מיץ לימון

מעט מלח

2 כפיות קליפת לימון

אופן ההכנה

מקציפים בקערה את השמנת המתוקה והחלב המרוכז יחד עם מעט מלח.

מוסיפים לתערובת את קליפת הלימון.

כאשר כל המרכיבים מעורבבים היטב מוסיפים מיץ לימון.

מערבבים שוב.

מניחים בצד למשך 20 דקות עד שהתערובת תהפוך לסמיכה.

כאשר התערובת מוכנה מוזגים אותה לתבניות הארטיקים. מקפיאים אותם למשך 4 או 6 שעות לפחות.

שוטפים את צדי תבנית הארטיקים מתחת למים חמים על מנת שניתן יהיה להוציא אותם מהתבניות ולאכול.

שלגון רום ופירות

רכיבים

 500 גרם פטל

200 גרם סוכר

200 מ"ל מים

2 כפות מיץ ליים

40 מ"ל רום

אופן ההכנה

תחלה יש להכין את הסירופ על מנת שיהיה מספיק קר בעת הכנת הקרטיבים:

מכניסים לסיר את הסוכר והמים.

מבשלים על אש בינונית ומערבבים עד שהסוכר מתמוסס לחלוטין.

מביאים את התערובת לרתיחה.

נותנים לה להתבשל מספר דקות על אש נמוכה.

מסירים מהאש.

שומרים את הסירופ להמשך.

מועכים את הפטל.

מסננים עם מסננת על מנת לברור את הזרעים.

מערבבים את הפטל עם מיץ לימון, רום וסירופ קר.

מוסיפים את התערובת לסירופ.

מערבבים היטב את כל החומרים.

ממלאים את תבניות הקרטיבים.

שמים במקפיא למשך 12 שעות לפחות.

לחילוץ ארטיקים מהתבנית:

שוטפים את צדי התבנית מתחת למים חמים.

מתכונים יצירתיים נוספים בעמוד הפייסבוק של החברה

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה