התפריט של אשף המטבח של מסעדת גורדון רמזי בטוקיו במלון הילטון תל אביב

יצירותיו הגסטרונומיות של השף האורח שהגיע במיוחד לתל-אביב, יוגשו בחודשי החורף במסעדת המלך שלמה – מסעדת הדגל של מלונות הילטון בישראל, עד 31 במרץ 2011

אביגדור ברי, אשף המטבח הותיק של מלון הילטון תל-אביב, מארח שפים-חברים נודעים מרחבי תבל לרגל פרישתו במהלך 2011 .השפים אביגדור ברי ומאדה
הראשון בהם הוא שינייה מאדה (Shinya Maeda), אשף המטבח של מסעדת גורדון רמזי בטוקיו, המעוטרת בכוכב מישלן.
יצירותיו הגסטרונומיות של השף האורח שהגיע במיוחד לתל-אביב, יוגשו בחודשי החורף במסעדת המלך שלמה – מסעדת הדגל (כשרה כמובן) של מלונות הילטון בישראל, עד 31 במרץ 2011.

כוכבו של מאדה בן ה- 38 דרך כשהצטרף לרשת מסעדות היוקרה של גורדון רמזי בבריטניה ב- 2006.
לאחר שהחל את הקרירה שלו כמומחה לסושי באוסטרליה, שדרג את יכולותיו כשעבר ללונדון בגיל צעיר. הוא התמחה באוכל מערבי, ובהמשך כשעבד בניו יורק במסעדת AQUAVIT הידועה, הפך למפורסם. יכולותיו הגסטרונומיות היו ברורות לגורדון רמזי בלונדון, וזה הפקיד בידיו לפני שלוש שנים את מסעדתו היחידה באסיה, השוכנת במרומי מלון קונרד בטוקיו. מאדה טיפח בעקביות את הגסטרונומיה הנודעת של גורדון רמזי, והוסיף לה את הניחוחות היפניים האישיים שלו שהפכו לסמלו המסחרי. כעבור שנה  עוטרה "גורדון רמזי טוקיו" בכוכב המישלן הראשון שלה.
שף מאדה
"כיפני, אני יודע עד כמה חשובה בטוקיו איכות הטיפול בדגים וחומרי הגלם", אומר מאדה. "הקפדה זו, בשילוב ההתמחות בבישול הקלאסי האירופאי שרכשתי בלונדון מגורדון רמזי, הם נר לרגלי. תמיד אקפיד לשמור על ייחודו וטעמו של כל מוצר בו אשתמש, כמו בכל מסעדותיו של גורדון רמזי המפוזרות בכמה יבשות".

אביגדור ברי, אשף המטבח של הילטון פגש במאדה במהלך עבודה מקצועית מטעם מלונות הילטון בטוקיו (קונרד הינו אחד ממותגי הדגל של הילטון, בנוסף לוולדורף אסטוריה). ידידותם הביאה לרצונו העז של השף היפני להגיע לישראל. לאחר ביקור פרטי לפני כשנה הגיע עתה לתל-אביב כדי להציג את הקולינריה היחודית שלו.

ארוח שף מאדה בישראל התאפשר בסיוע מסעדת גורדון רמזי במלון קונרד בטוקיו, חברת התעופה בריטיש איירוייז, יקבי רמת הגולן, מי אוויאן, וחברת ההפקות קומטק.

התפריט אשר יוצע במסעדה:
מנות ראשונות
טרטר מדג ים – שומר, מלפפונים וליים  – 47.00 ₪
סלמון כבוש –  מחית גרגירי נחלים ורוטב גריביש – 47.00 ₪
מרק ארטישוק ירושלמי – שבבי צנובר ושמן ארומטי – 34.00 ₪
כבד אווז צרוב – פירות סתווים בחליטת יין מתובל, אספרסו ושקדים – 133.00 ₪
טרין כבד אווז – ג'לי מוסקט וירקות בנוסח יווני – 107.00 ₪

מנות עיקריות
פילה דוראד רויאל צלוי – תבשיל עדשים ורוטב דגים עשיר – 146.00 ₪
פילה הליבוט בגריל – פיפראד ורוטב יין  – 146.00 ₪
פילה עגל ושקדי עגל – מנגולד, תפוחי אדמה "דופין" ורוטב עגל  – 172.00 ₪
פילה בקר – ירקות בנוסח כפרי בניחוח כמהין – 167.00 ₪
צלעות כבש – קונפי ירקות בסגנון ניסואז, רוטב פטרוזליה – 159.00 ₪
קרוקט רטטוי – פירה חציל פיקנטי ורוטב יין מתוק (צמחוני) – 107.00 ₪

קינוחים
מוס שוקולד פטל – פסיפלורה וגלידת קרמל במליחות קלה – 39.00 ₪
אננס במרינדה במילויי מנגו – פירות יער וסורבה מנטה – 39.00 ₪
סופלה שוקולד פרלין – בננה וגלידת ליים – 39.00 ₪
טארט טאטן אגסים – גלידת קינמון  – 39.00 ₪

תפריטו של שף מאדה בחודשים הקרובים ילווה ביינות יקבי רמת הגולן:
ירדן סוביניון בלאן 2009 , ירדן מרלו כרם יחיד קלע 2005 , ויינות נוספים מהסדרות הנבחרות של יקבי רמת הגולן .
שף מאדה הגיע לתל-אביב במחלקת העסקים של בריטיש איירוייס, נותנת החסות להטסתו לישראל

מסעדת המלך שלמה במלון הילטון תל אביב
טל. 03-5202023
א-ה בין השעות 19.00 עד 22.30

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר