וחג שבועות תעשה לך: לאכול במסעדות

במסעדת "קלמה" מנה מיוחדת ורומנטית
מסעדת "קלמה" שבאיזור התעשייה באשדוד מציעה ב- 18 ו-19 במאי לשבועות: על רקע ניגוני מוסיקה רומנטית וג'אז יפתיע השף ניסן מיכאלסון עם פלטת גבינות זוגית ורומנטית ובקבוק יין משובח. מוצע להזמין מקומות מראש.
פלטת הגבינות כוללת 7 גבינות עשירות שונות, המונחות לצד לחם הבית וירקות חתוכים. פלטת גבינות זוגית לסועדים כולל בקבוק יין זוגי מסוג גמלא שרדונה, אדום או לבן, במחיר של 89 שקלים לזוג. המסעדה ממוקמת בחוף לידו באשדוד, מרחק צעדים ספורים מן הים, ואינה כשרה. 
להזמנת מקומות מראש: 08/8667241.

שבועות במסעדת הלופט
לרגל חג השבועות, מסעדת הלופט בראשל"צ המתמחה בבשר, מציעה לצד מנות התפריט הקבועות גם מנות בהשראת החג:
• סיגר גבינות – עלי סיגר ממולאים במבחר גבינות, אגוזי מלך ובזילקיום ברוטב שמנת פסטו חם – 36 ₪
• פילה מוסר מוגש ברוטב וניל – 92 ₪
• מבחר קאוות ב-10 ₪
משה בקר 15, אזור התעשייה הישן, ראשל"צ. טל: 03-9563216

קפה פולה חוגג שבועות במגוון מנות חלביות מהתפריט
בקפה פולה בראשל"צ מכינים מנות חלביות לקראת חג השבועות.
קיש גבינות צאן, בטטה רוקפור, חציל ובולגרית (53 ₪) – מוגש עם ירקות טריים ורוטב עשבי תיבול.
לביבות 4 גבינות (ריקוטה, מוצרלה, פרמז'ן, פטה) על מצע יוגורט נענע (35 ₪).
עוגת גבינה קרה מעוטרת בפירורים, גבינה אפויה במרקם עדין של קרם קפוצ'ינו או עם שוקולד לבן בציפוי גנש שוקולד, עוגות גבינה על בסיס פירות יער או פסיפלורה (33 ₪)
קפה פולה. בן גוריון 4, ראשון לציון. טלפון: 9508215–03. א – ה 01:00 – . 08:30 . ו 02:00 – 08:30 . ש 01:00 -08:30

שבועות במוזה
בערב חג השבועות (18.5) במסעדת מוזה בגן הלאומי גן השלושה (סחנה) – ערב גבינות, יין ודגים עם שירי ארץ ישראל. גבינות ויין מול המפלים.
מתכונים מיוחדים עם דג האדמונית – דג הבית של המסעדה אשר גדל בבריכות קיבוץ ניר דוד הסמוך. את הערב ילווה בשירי ארץ ישראל היפה והטובה הזמר אבנר לבב.
ערב שבועות – 18.5 – החל מהשעה 19.00, בהזמנה מראש בלבד בטל' 04-6060697. מחיר לאדם -110 ₪. 

חגיגה בלבן בחג שבועות ב"קפה ג'ו" בקרית חיים
הבעלים של "קפה ג'ו" בקרית חיים תמיר דותן, מכין למבלים ביום ג', 18 במאי, ערב חג השבועות, חוויה קולינרית לבנה עם המנות החלביות החדשות.המלצריות והמלצרים יקדמו את פני הסועדים בתלבושת לבנה.

שבועות ב- MEAT BAR
פרוסות סינטה צרובה על עלים ירוקים ברוטב חרדל, בליווי שתי כוסות יין לבן קצרין שרדונה – 98 ₪.
MEAT BAR רחוב הסדנאות 4 הרצליה, 09-9546000
MEAT BAR שד' חן 52 תל אביב, 03-6956276

ערב שבועות עם חוות באפלו במסעדת כרמים
השף סהר רפאל מזמין לחגיגת שבועות עם גבינות בייצור עצמי מחוות באפלו שבמושב בצרון בדרום, המככבות בתפריט מיוחד שכולו טעמי ארץ ישראל, במסעדת "כרמים" במושב סגולה.
לראשונות:
כדורי מוצרלה מחוות הבופאלו, בציפוי פריך ובמילוי חצילים קלויים וטפנד זיתים שחורים – 42 ₪
צדפות קוקי סן ז'ק מוקפצות בחמאה עם אספרגוס ופטריות יער, ברוטב שמפניה וגבינת רוקפור מחוות הבופאלו – 54 ₪
לעיקריות:
פילה בקר במילוי גבינת גורגונזולה של חוות הבופאלו ואגוזי לוז, מוגש ברוטב בורדולז – 108 ₪
פילה סלמון צלוי עם קערת סלק מקורמל וגבינת רוקפור מותכת מחוות הבופאלו בליווי רוטב ויניגרט גזר – 89 ש"ח
תפריט שבועות בשיתוף חוות באפלו במסעדת "כרמים" במושב סגולה
ביום שני (17.5), ערב החג וביום שלישי (18.5) – במשך כל שעות המסעדה.
כדאי להזמין מקומות מראש.
כרמים – מושב סגולה, 8 ק"מ דרומית לצומת קסטינה, על כביש ת"א-ב"ש (ציר 4), 24:00-09:00 (כל השבוע) , טל. 08-8505859 www.rest.co.il/cramim

פסטיבל שבועות ב'נחלים': מנות חדשות בתפריט, התאמת יין וגבינות ומסלול טיול לכל המשפחה
מסעדת "נחלים" השוכנת במפגש הדן, הבניאס והחצבאני, פותחת את הקיץ בפסטיבל שבועות. החל מיום שלישי 18 עד שבת 22 במאי 2010 יציעו ב'נחלים' שלל אטרקציות מיוחדות לחג למטיילים צפונה, לאנשי הגליל, לאוהבי האוכל, היין, למשפחות, לזוגות ולהרבה חברים. במהלך החג ובנוסף לתפריט הקבוע של המסעדה תציג שפית המסעדה ענת בונן מבחר מנות חדשות, חלביות לשבועות: אספרגוס ברוקפור אגוזי פאקן ואפרסקים, סלט אנדיב וגבינה כחולה, פילה דג ים עם גבינת עיזים וריבת בצל ועוגת קרם גבינה בשמנת אפויה.
בנוסף לתפריט החג, יערכו בחנות היין של נחלים, השוכנת לצד המסעדה, התאמת יינות וגבינות לשולחן החג. איתן בניטח הבעלים של 'נחלים' ומנכ"ל איגוד היין הצפוני הוא אספן יין שבנה תפריט יינות עשיר ומגוון שרובו מבוסס על יינות מהאזור ובעיקר מיקבי בוטיק קטנים ואקסקלוסיביים בגליל. בימי החג תוכלו ליהנות ממבחר גבינות ויינות במחירים מיוחדים.
גן הצפון צומת מעיין ברוך, גליל עליון, טל. 04-6904875, א-שבת 12:00-23:00

תפריט החג המיוחד של ביסטרו "פטלינה" לרגל חג השבועות
לרגל חג השבועות ביסטרו פטלינה מציע חגיגת שבועות קצת מעבר לערב גבינות ויין. בערב שבועות 15 למאי בין השעות 8:00- 16:00 ביסטרו פטלינה ילבש חג, ויהפוך לנחלה כפרית בה ישולבו אבוקות של חציר ומוזיקה ישראלית שורשית. החוויה בפטלינה תועצם בעזרת פלטת גבינות, פרות וקאווה במחיר של 98 ₪ לזוג.
למי שמבקשים לנצל את החג בחיק הטבע מציעה פטלינה סלסלה זוגית מיוחדת לשבועות שתכלול: גבינת סנט מור, קיש בטטה ורוקפור, עוגת גבינה ושוקולד, ממרח עגבניות מיובשות, לחם דגנים ובקבוק cava xenuis, במחיר של 160 ₪.
בנוסף לכך, מי שהסלסילה לא מספקת אותו מוזמן להתכבד מתפריט ה take away המיוחד לרגל החג.
פטלינה – עיר שמש 73 צהלה, ת"א

ערב גבינות ובירה ב- Porter & sons
לרגל חג השבועות החליטו ב"Porter & sons" להציע שילובים של גבינות ובירה.
מסלולי טעימות מיוחדים יורכבו משישה סוגי בירה שונות ("פוסטרס", "בישוף – דאבל בוק", למביק תפוח", "סן ברנרדוס – פיור", "פאולנר – דונקל", וה"לונדון פרייד".) שישולבו עם מגש של שישה גבינות שונות (קממבר, גרוייר, רוקפור, סנט מור, גבינת עיזים, וצ'דר).
את מסלולי הטעימות אפשר יהיה לנסות כמגש של ששת הבירות (כל כוס 130 מ"ל) וששת הגבינות במחיר של 98 ₪, או להסתפק בבירה נבחרת, וחריץ גבינה מתאימה ב- 42 ₪.
Porter & sons, הארבעה 14 תל אביב 64739, א-ש, 17:00 עד הלקוח האחרון, טל. 03-624-4355, [email protected]

כרמלה לובשת לבן
לרגל חג השבועות תגיש כרמלה בנחלה ב- Beer&Bar Garden שלה, מבחר מנות וקוקטיילים בסימן החג, עם מנות כמו ירקות ביוגורט כבשים, זיתים, עשבים ולימון כבוש (36 ₪), סלט עלים ירוקים עם גבינה כחולה, קרוטונים, פרי עונתי ושמן זית (42 ₪), כריך פרצל עם סלמון מעושן, גבינת שמנת ובצל סגול (44 ₪), קלמארי צרוב בפלנצ'ה עם יוגורט שום, חציל ועשבים (68 ₪) מעשה ידיו של השף דניאל זך.
לצד המנות יוגשו קוקטיילים מרעננים כמו קוקטייל אל-נמרוד רוזטה – קוקטיל עראק עם שקדים ונענע; קוקטייל מרטיני בטעמי ליצ'י ווניל; וקוקטייל וויסקי סאוור עם הרבה לימון וטוויסט שוקולד לבן (35 ₪ לקוקטייל)
המנות יוגשו במשך כל השבוע (16-22.5) בין השעות 18:00-23:00.
כרמלה בנחלה, התבור 46, פינת הרמב"ם 14 מדרחוב נחלת בנימין, תל אביב,
טל. 03-5161417

שבועות בביסטרו 99
בביסטרו 99 יחגגו את חג השבועות עם גבינות, פסטה ודגים, ויגישו תפריט פיקס שיכלול טארט ברי עם אספרגוס זעתר ואגוזי מלך, טורטליני גבינת שחת ופילה מוסר רוטולו פורטובלה פורצ'יני ותרד בחמאת מרטיני. התפריט יוגש במהלך החג יחד עם כוס קאווה צוננת תמורת 99 ₪. התפריט המיוחד יוגש בימים שלישי ורביעי ( 18.5-19.5) משעה 13:00 ואילך.
מתחם דיזנגוף 99 – ביסטרו & לובי, טל. 03-5274488 (ביסטרו), 03-5271188 (לובי), www.dizengoff99.co.il, כל השבוע מ- 7:00 עד לקוח אחרון

תיאודור מביא ביכורים מהעמק
ביסטרו תיאודור התל אביבי, האח הצעיר של מסעדת תיאודור ברמת ישי, חוגג את חג השבועות בשבוע מיוחד של ביכורים מעמק יזרעאל. בין התאריכים 16.05.10-22.05.10 יוגשו לסועדים יינות יקב טוליפ מטבעון במחיר מיוחד של 20 ₪ לכוס, לצד מנות חלביות, כדוגמת פלאפל חצילים וגבינת צאן (27), קלמרי במילוי גבינת קממבר (29), רביולי גבינת עזים (49), וקינוח- איך אפשר בלי איזו עוגת גבינה עשירה- ספינת אוויר – עוגת מוס גבינה על עוגיית שוקולד צ’יפס ונטיפי שוקולד לבן (34). בנוסף, בשעות הערב ינגנן במקום הרכב ג'אז צפוני.
תיאודור, מונטיפיורי 7 פינת הרצל ת"א, 03-5100094, א'-ש'- 07:00-2:00

כרמא הירושלמית בעין כרם
כרמא הירושלמית, שיושבת בלב עין כרם, תוציא מהמטבח מנות חלביות  ומהטאבון מאפים: פיצה 4 גבינות מהטאבון (52), סלט סנט מור ואגסים (48), פפארדלה עגבניות ומוצרלה (44) והקינוח האוליטמטיבי לחג, עוגת מוס גבינה ופירורים (30). כוס יין לבן "גליל סוביניון בלנק" של יקבי רמת הגולן ב- 25 ₪.
כרמא עין כרם 74, ירושלים, טל. 02-6436643, א'- ש' 10:00 עד אחרון הלקוחות

גבינות ויין
ג'סי בודק, מבכירי מומחי היין בארץ, יציע לבאי מתחם winespace שילוב של גבינות ויין.
גבינת רבלושון, רוקפור, ברי, מונסטר בייבוא אישי מצרפת, יוגשו ויימכרו במשקל, לצד מבחר יינות מיקבים בארץ ובעולם. פלטת גבינות, הכוללת 6 סוגים של גבינות צרפתיות – 55 ₪. ג'סי ייתן ייעוץ אישי על התאמת גבינות ויין ללא תשלום.
Winespace אליפלט 26 ת"א

תפריט חלבי בלוקה כפר סבא
לוקה הכפר סבאית, מציעה בשבועות תפריט חלבי של דגים וגבינות: סביצ'ה דניס (49), סלט פטה (49), סלט סלמון חם (39), פיצה מרגריטה עם סלמון מעושן (41), פילה דניס על מצע יוגורט (89), מלבן עוגת גבינה תות וקדאיף (42)ץ
לוקה, העיט 1 (צמוד לקאנטרי כפ"ס), 09-7653011, א – ה 12:00 – לקוח אחרון, ו – ש 09:00 – לקוח אחרון

שבועות עם בשר ב- MEAT BAR
פרוסות סינטה צרובה על עלים ירוקים ברוטב חרדל, בליווי שתי כוסות יין לבן קצרין שרדונה – 98 ₪.
MEAT BAR רחוב הסדנאות 4 הרצליה, 09-9546000
MEAT BAR שד' חן 52 תל אביב – 03-6956276

לכבוד שבועות רשת מוזס מציעה פרנצ' בורגר (לא כשר) לצד עוגת גבינה
פרנצ' בורגר – המבורגר בקר עם גבינות עיזים וגבינה כחולה בסניפי רשת מוזס לרגל שבועות. ההמבורגר מוגש בלחמנייה עם גבינת שמנת מתובלת, רוטב גבינה כחולה ועלי סלק ורוקט זעירים.
המחיר:  85 ₪. תוספת פטריית פורטבלו גדולה מעל ההמבורגר – 6 ₪.
עוד מציעים במהלך החג במוזס, עוגת גבינה ומוס שוקולד לבן עם רוטב תות ונענע. המחיר – 32 ₪.
המנות יוגשו בכל סניפי רשת מוזס בתאריכים 18/5-19/5 בלבד.
שדרות רוטשילד 35 תל-אביב.  שנקר 14 א.ת. הרצליה פיתוח. רח' הברזל 26, רמת החייל תל-אביב. MOSES STATION, דיזנגוף 293 (ליד הנמל), תל-אביב. סינמה סיטי, רח' משה דיין 32 מערב ראשל"צ. טלפון רשתי: 9449*

תפריט לבן בסניפי אספרסו בר לכבוד חג השבועות ובמהלכו
במהלך חג השבועות, החל מיום ראשון 16.5 עד מוצאי שבת 22.5, תציע רשת 'אספרסו בר' תפריט לחג לצד התפריט הקיים, אשר יכלול שתי מנות חדשות מתפריט הקיץ העתיד לצאת בקרוב, מגש גבינות בוטיק עם פירות קיץ ודבש, מגוון עוגות גבינה מיוחדות, קאווה מבעבעת ויין לבן במחירים מוזלים.
בין המנות בתפריט הלבן: מנת סלק ביוגורט עם גבינת חלומי ונענע טרייה 24 ₪, מגש גבינות בוטיק עם פרי ודבש (מגוון גבינות מיוחדות, כמו: מנצ'נגו, רוקפור, עיזים גלילית) 39 ₪, מנת קיש עם תרד וגבינת צאן, עם סלט רענן 48 ₪. 
מתוקים: קדאיף עם גבינת ריקוטה, עוגת גבינה-שוקולד אפויה (בתמונה), פאי ריקוטה עם אפרסקים מקורמלים במרסלה, עוגת גבינה עם פירורי אגוזים מקורמלים ועוגת גבינה קרה ללא סוכר. 34-32 ₪ למנת עוגה. 
בקבוק גוורצטרמינר דה בורטולי (הגפן) 69 ₪.

שבועות בויינברג: תפריט לשבוע החג
ב"ווינברג" הפונדק העירוני, רקח השף אסי לוי תפריט מיוחד לכבוד השבועות,
אותו הוא יציע בתאריכים 16/5 – 22/5, ובו שילובים מפתיעים ומנות יוצאות דופן כמו כופתאות גבינת "טוברוג" עם מישמשים חמוצים עטופים בפרורי לחם ומתובלים בקינמון; קדאיף עם גבינת שבר מלח ים אטלנטי ונקטרינות צלויות מפולפלות; בוריק אפוי עם מנגולד וגבינה צפתית מיושנת, מוגש עם סלט ראשד;
כנאפה מוצרלה דה בפאלו, עם מי דבש זהר;  וגם גבינות הבית על קרוסטיני ופלטת גבינות. מחירי כל המנות בין 23 ל- 60 ₪.
וויינברג, רח' בן יהודה 106, תל אביב, טל. 03-5223939

פסטיבל שבועות במתחם השף ניר צוק: בופה ירקות ביכורים וגבינות ב-80 ₪ לסועד
חג שבועות ישראלי במיוחד בסמטאות יפו העתיקה, כאשר השף ניר צוק יציע ב- 18-20/5 בופה ביכורים מיוחד ועשיר, מבוסס על מגוון גבינות משובחות ומבחר טאפסים של ירקות בצורות עשייה שונות. המחיר 80 ₪ לסועד.
במקביל מציע צוק מנות עיקריות וקינוחים בסימן החג, דוגמת רביולי טחינה גולמית וגבינת עיזים, פסטה חצילים וריקוטה, ועוגת גבינה קלאסית של פעם.
הבופה, מנה עיקרית וקינוח – 140 ₪ לסועד.
במתחם יהיו דילים מיוחדים על רכישת כוסות ובקבוקים של יינות ישראליים.
פסטיבל השבועות יתקיים בביסטרו "נועה" ובג'אפה בר בשלושת ימי החג,
18-20/5.
ביסטרו "נועה", הצורפים 14, יפו, 03-5184668, א' -שבת 09:00 עד לקוח אחרון.
ג'אפה בר, סמטת הזכוכית 1, יפו, 03-5184668, ב'-שבת מ-20:00 עד אחרון הלקוחות.

שבועות במסעדת "גוסטו": מנות איטלקיות בסימן החג בשילוב גבינות משובחות
מסעדת "גוסטו" והשפית מאיה לביא מציגים מנות איטלקיות גדושות בגבינות איכותיות לכבוד חג השבועות בתאריכים 18-20/5:
• אינבולטיני: 4 רולים של חציל, ממולא בגבינת עיזים, אפוי בתנור עם רוטב עגבניות, בזיליקום ופרמז'ן (35 ₪)
• סלט סלק וברינזה: קוביות סלק אפויות בתנור אבן, גבינת ברינזה, אורוגולה, מלח, פלפל, שמן זית, לימון ופקאן מסוכר (45 ₪)
• קלצונה 6 גבינות: רוטב עגבניות, גאודה בקר, גאודה עיזים, מוצרלה,פטה כבשים, פרמז'ן וגבינה כחולה (50 ₪)
• פיצה אנטיפסטי: רוטב עגבניות, תערובת גבינות, קוביות בטטה, פלפלים קלויים, זוקיני, חצילים, פרחי כרובית (42/60 ₪)
Gusto – פיצה גורמה, שדרות חן 59 פינת פרישמן 90, תל אביב. טל. 1700-700-919

מסעדת "חדר האוכל" מציעה מנות חג מיוחדות ומתנה ללקוחות
מסעדת "חדר האוכל" מציעה מנות חג מיוחדות ומתנה לרגל חג השבועות:
בבחירת אחת מהמנות מקבלים לחם "חדר האוכל" על חשבון הבית, המוגש עם
ממרח זעתר ושקדים, ממרח גבינה לבנה חריפה, ממרח לבנה עיזים וחצילים קלויים.
המנות לחג:
פסטת ביצים, לבנה כבשים, רסק עגבניות טרי וזעתר- 44 ₪.
בורקס במילוי גבינות (קשקבל ופטה), סלט ירוק ומלפפון חמוץ – 28 ₪.
שרימפס צרוב על "צזיקי חצילים", סלט ראשד חמצמץ – 58 ₪.
מוס גבינה, סורבה תות שדה וקדאיף – 30 ₪.
מסעדת "חדר האוכל",  שדרות שאול המלך 23, תל אביב (מתחם המשכן לאומנויות הבמה). טל. 03-6966188. חניה בתשלום מתחת למסעדה.
ראשון-חמישי 12:00-24:00. שישי ושבת מ- 09:00.

שבועות בדניאל הרצליה פיתוח
מסעדת "המינגווי" במלון "דניאל" בהרצליה פיתוח, מזמינה ב- 18.05.10 לארוחת שבועות  עם תפריט חלבי עשיר בניצוחו של שף הבית דודו כהן. אפשרות ליהנות ממתחמי האירוח של מלון דניאל – על רקע רחש הגלים מחוף הרצליה.
הארוחה משלבת פירות וירקות, מאפים בשילוב שבעת המינים, ותפריט קינוחים עשיר.
מחיר הארוחה לאורח חוץ  – 220 ₪, מחיר הארוחה לאורחי המלון  – 200 ₪.
מלון "דניאל", רמת ים 60, הרצליה-פיתוח. טל. 09-9528366.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה