חומרים
1 ק"ג דובדבנים חמוצים מזן וישניאק
750 ג"ר סוכר
1/2 ליטר כוהל (שיכר 90 אחוז)
אופן ההכנה
שוטפים היטב את הפירות ומסלקים את עוקצני הדובדבנים.
במיכל זכוכית גדול מכניסים את הדובדבנים, והסוכר ומכסים את פתח הבקבוק בפיסת בד (גזה).
מניחים את הבקבוק במקום מוצל למשך 3 ימים.
לאחר שהסוכר נמס סוגרים את הבקבוק בפקק שעם מתאים ומשהים
למשך 2-3 שבועות נוספים.
* יש להיזהר לא לנער או להזיז את הבקבוק בשבועות אלה.
לאחר 3 שבועות מסננים את הנוזל ומוסיפים את הכוהל.
שומרים את המשקה בבקבוקי זכוכית נאים. המשקה ישמר תקופה ארוכה.