חבושים ממולאים בבשר

 

חומרים:
6 חבושים יפים חצויים לאורכם
חצי כוס קמח מצה
שמן זית לטיגון

למילוי:
700 גרם בשר טחון מובחר "טיבון ויל"
1 בצל גדול קצוץ דק
3 שיני שום קצוצות דק
1 פלפל ירוק חריף מנוקה מחרצנים ומגידים ירוקים, קצוץ דק
1 ביצה
1 כף גרגרי כמון שלמים
1 כוס כוסברה (או פטרוזיליה) קצוצה
4 כפות צנוברים
מלח פלפל שחור טחון

לרוטב:
2 כוסות מרק עוף צח
מיץ מלימון אחד
2 כפות סוכר
2 שיני שום פרוסות
2 כפות חומץ בלסמי
מלח, פלפל שחור טחון טרי

להגשה:
2 בצלים ירוקים קצוצים
גרגירים מרימון אחד

אופן ההכנה:
מרוקנים את ליבת החבושים באזור החרצנים – אפשר להיעזר בכפית פרזיאית לצורך העניין.
מערבבים בקערה את חומרי המילוי, ומחלקים ל- 12 קציצות שוות בגודלן.
מהדקים כל קציצה אל הצד המרוקן של החבוש ופוחסים אותה מעט.
טובלים כל חבוש ממולא רק בצד הבשר במעט קמח מצה, ומטגנים בשמן זית חם על צד הבשר עד שהוא שחום יפה.
מכניסים את החבושים הממולאים לכלי חסין חום.
מערבבים את כל חומרי הרוטב ויוצקים אל התבנית.
מכסים בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש ל– 180 מעלות למשך שעה.
לפני ההגשה מפזרים מעל בצלים ירוקים קצוצים ואת גרגירי הרימון.

מתכון נוסף לקציצה:
המילוי לחבושים יכול בפשטות להיות מתכון לקציצות – פשוט צרים קציצות מהתערובת למילוי, טובלים בקמח מצה, ומטגנים בשמן זית עד להשחמה.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה