חגיגה צרפתית בפורלין

הגענו שניים למסעדת פורלין ברחוב פרישמן בתל אביב, בין בן יהודה לירקון, לארוחת צהרים ממטבחו של השף אמיר מרקוביץ' (שאף הגיח פעם אחת מעיסוקיו במטבח) המוגדרת כ"חגיגה צרפתית בפורלין", שעבורנו הייתה גם הזדמנות להשלים את החסר במידע הדדי.
רעיון הארוחה: תפריט ב- 110 ₪ לסועד, כשמדובר בארוחה מלאה, לא כמו בהרבה מקומות המציעים מנה ראשונה ועיקרית, ועם השאר תסתדר.

שנינו  בחרנו לפתיחה בסרדינים כבושים נוסח מרסיי בכבישה בייתית, סורבה ביניים – אשכולית אדומה וקמפרי.
במנה העיקרית התפצלנו: הוא מולים מרינייר – מולים טריים, יין לבן, סלרי, בצל ופטרוזיליה; ואני בויאבז דגים ופירות ים.
הקינוח מוגדר כאן כ"כמנה אחרונה חביבה": טארט טאטן, מרק תאנים טריות, קרם ברולה בניחוח תפוז, סורבה.

לחם טרי הגיע לשולחן, גם שתי כוסות שרדונה צונן, והנה הסרדינים: מפולטים, אכן טריים, מגיעים כשעליהם פס של פסטו, ולידם סלט עלים ירוקים וצנוניות.  מנה קלה וקייצית כהלכה.

גם המולים וגם הבויאבז טעימים, עם רוטב טוב למולים – כשעם סיום הטיפול בצדפים הופך למרק טוב.
סועד המולים אומר: מולים זה לא אוכל, זה אירוע חברתי. ואתם יודעים מה? הוא צודק
הבויאבז מכיל מולים (פחות מרשימים מאלה של קדירת המולים), שרימפס, קלמרי, שני חצאי סרטן ודג – ארוחה בקדירה.
השרימפ בתוך הבויאבז גדול ופציח. המרק קצת דליל. הייתי מעדיף פחות נוזל ומרק יותר סמיך, ועובדה: ככל שמגיעים לקרקעית, התוכן נעשה דשן יותר. 
הרואיי של פורלין, אותו רוטב חלודה המלווה מסורתית את הבוייאבז,  קצת "אשכנזי" – פחות חריף מאשר במרסיי או בניס, ויותר מיונזי ישראל.

לקינוחים בחרנו במרק תאנים ובקרם ברולה בניחוח תפוז.
הקרם ברולה הוא קרם ברולה, אבל מרק התאנים הטריות הוא תענוג צרוף – מנה מופלאה.

פורלין היא מסעדה מהנה עם בישול צרפתי באוריינטציה של הריביירה, עם מוזיקת רקע תואמת, מלצרית חביבה, ומחשבה על הלקוח: חניה חינם לסועדים בחניון יובל ברחוב הירקון.

פורלין
רח' פרישמן 10 ת"א
טל. 03-5222664
www.forelin.com






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה