חדש בתל-אביב: מסעדת לה פלאנצ'ה עם מטבח באסקי

ברוכים הבאים לאשקאדי – "ארץ הבאסקים" בשפת אנשיה. בימים אלו נפתחת ברחוב ירמיהו בת"א מסעדת "לה פלאנצ'ה" – מסעדה המגישה אוכל באסקי. את המסעדה פתחו צמד השותפים שי זקהיים והשף רוברט קלוגר, שניהם בעלי עבר ותיק בתחום המסעדנות

ברוכים הבאים לאשקאדי – "ארץ הבאסקים" בשפת אנשיה.
בימים אלו נפתחת ברחוב ירמיהו בת"א מסעדת "לה פלאנצ'ה" – מסעדה המגישה אוכל באסקי.

את המסעדה פתחו צמד השותפים שי זקהיים והשף רוברט קלוגר, שניהם בעלי עבר ותיק בתחום המסעדנות.
שי זקהיים, החל את דרכו בתחום בניהול מסעדת יוקרה בניו-יורק. כאשר חזר ארצה ניהל את מסעדת "דיטה" הוותיקה, המשיך למסעדת "רפאל", שם ניהל את המסעדה במשך שנתיים, ועבר לניהול מסעדת "מול ים" היוקרתית.
השף רוברט קלוגר, עבד במסעדת "רפאל" במשך שנתיים, משם עבר ל"מול ים", שם עבד גם כן שנתיים בכל תפקידי המטבח. כמו כן עבד ב"הרברט סמואל" ובמסעדת "ספון". את רגע השיא בקריירה שלו, רוברט מייחס לעבודה במסעדתו של השף הצרפתי המוביל – סטפן ז'גו, שם רכש מיומנויות במגוון טכניקות המטבח העילי והבין מהן שאיפותיו לגבי עתידו: השמיים הם הגבול עבורו.

ארץ הבאסקים נחלקת בין שתי מדינות – ספרד וצרפת. הגסטרונומיה היא מרכיב מהותי בחיי העם הבאסקי וחלק מזהותו הלאומית. המטבח הבאסקי מורכב בעיקרו ממנות טאפאס ומנות דגים עונתיות, הנעשות בדרך כלל על הפלאנצ'ה.

התפריט של "לה פלאנצ'ה" מחולק לארבע מחלקות המכילות כ- 30 מנות, ולתפריט קינוחים המכיל 7שבע מנות אחרונות.

ממחלקת הירקות
מרק גספאצ'ו קלאסי – מרק ירקות קר עם שום וחומץ שרי – 30 ₪

ממחלקת הדגים
א'סביצ'ה – דג ים וקצף מלפפונים קוביות דג ים בכבישה מהירה, עשבי תיבול חלפניוס וקציפה של מלפפון – 53 ₪
אנשובי כבוש – אנשובי טרי מהים התיכון, עם סלט תפוחי- אדמה ופלפלים – 42 ₪

ממחלקת פירות הים
קלמרי ממולא בתבשיל בשר – קלמארי ממולא תבשיל בשר וירקות שורש, מושרה בגסטריק של קרמל עם חומץ וציר בקר – 58 ₪
קוקי סאן ז'אק אל'ה פלאנצ'ה – צרובים על הפלאנצ'ה עם סלסת פיימונטה, שמן זית ולימון – 69 ₪

ממחלקת הבשר
נקניקייה באסקית "home made" – נקניקיה עשויה מחלקי פנים של עוף קונפי עם מח עצם, מזוגגת בציר – 48 ₪
נתח קצבים – נתח קצבים צרוב על הגריל עם טורטיה אספניול (פריטטה של תפו"א שום בצל וביצה) – 76 ₪

מהקינוחים:
גאטו באסק – עוגה באסקית עשירה במילוי קרם שקדים, מוגשת עם קונפיטורת דובדבנים – 30 ₪
קלפוטי – מאפה כפרי אוורירי, מוגש עם קרם אנגלייז וגלידת וניל צרפתי – 35 ₪
פלטת גבינות ולחם תאנים – גבינות באסקיות משתנות עם לחם מתוק עם תאנים – 55 ₪


על עיצוב המסעדה הופקדו שתי מעצבות צעירות – ורד כהן וברנדה נבל, אשר עיצבו את המקום בשיתוף עם המעצב גדי צחור (האומן 17, ברוהאוס).
המקום מעוצב באופן ציורי ורומנטי, ומתחלק לשני חללים: חלל בר מרכזי הכולל 25 מקומות ישיבה וחלון שדרכו אפשר לראות את המתרחש במטבח; וחלל ישיבה מרכזי – מעין "בוסתן ספרדי": חצר פרטית וסגורה עם המון צמחיה, שולחנות וכסאות עץ ומפות לבנות היוצרים אווירת חו"ל במרכז תל-אביב השוקק. החצר כוללת 50 מקומות ישיבה.


לה פלאנצ'ה
רח' ירמיהו 54 ת"א
טל. 03-6047222

ב'-ו' – 18:00 – הלקוח האחרון, ש' – 13:00 – הלקוח האחרון


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר