חזה הודו ברוטב חמוציות

מתכון של מותג כלי הבישול קוצ'ינה מיה בשיתוף עם אשת הבישול הבריא פיליס גלזר, כדי לשדרג את ארוחת החג עם מנה מסורתית אך עם טוויסט

לשדרג את ארוחת החג עם מנה מסורתית אך עם טוויסט
לשדרג את ארוחת החג עם מנה מסורתית אך עם טוויסט. צילום נמרוד סונדרס

מצרכים

למרינדה

חצי חזה הודו (900-1000 גרם)

6 כוסות מים

1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי

1 כוס יין אדום

1/2 כוס סוכר חום

3 כפות גי'נג'ר טרי מגורר

1/2 כף גרגרי פלפל שחור

1 כפיות טימין יבש

½ כוס מלח (רצוי מלח גס)

6 כוסות מים

4 עלי דפנה

גבעולי טימין טריים (כמצע להודו)

לתערובת תבלינים

1 וחצי כפיות מלח

3 שיני שום כתושות

1/2 כף אורגנו

1/2 כף פפריקה

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

1 כפית טימין יבש או 1 וחצי כפיות טימין טרי

3-4 כפות שמן זית

לרוטב החמוציות

150 גרם חמוציות מיובשות

1 כוס מים

מיץ מחצי תפוז או לימון

1 כף ג'ינג'ר מגורר

2 כפות דבש

אופן ההכנה

מרינדה

בקערה גדולה מזכוכית או מנירוסטה (לא אלומיניום), מערבבים את כל החומרים למרינדה חומץ מגבעולי הטמין הטרי.

שוטפים ומייבשים את חזה ההודו ושמים בפנים (הנוזלים צריכים לכסות את החזה לגמרי, או יש להפוך את החזה מדי פעם). מכסים ומניחים במקרר במשך הלילה או עד 24 שעות.

מחממים את התנור ל-180 מעלות.

מסדרים גבעולי טימין טרי בתחתית כלי כמו הרוסטר של קוצ'ינה מיה.

מוציאים את החזה מהמרינדה, שמים ברוסטר ומייבשים.

תערובת תבלינים

בקערית מערבבים את השמן עם יתר החומרים לתערובת התבלינים, ומורחים את כל הצדדים היטב בתערובת.

צלייה

צולים בתנור החם (בלי מכסה) כ-20-25 דקות עד שהחזה מזהיב. מנמיכים את האש ל-150 מעלות.

מכסים את הרוסטר וממשיכים לאפות את החזה עוד כ-40 דקות או עד שההודו מוכן.

מברישים מדי פעם,  אם צריך, במעט שמן זית.

הרוטב

בינתיים, בסיר קטן מערבבים את כל החומרים לרוטב ומביאים לרתיחה.

מבשלים על אש קטנה 10 דקות עד שהחמוציות רכות.

יוצקים לבלנדר למרקם אחיד.

השלמת ההכנה

מוציאים את המכסה של הרוסטר, ומברישים מכל הצדדים ברוטב. מכסים ואופים עוד 10 דקות.

מוציאים מהתנור ומעמידים בצד 15 דקות לפני שחותכים.

מגישים עם יתרת הרוטב.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה