חזה טבע עוף בקראנץ' קשיו על סלט ארטישוק חי

 

מצרכים לארבעה סועדים כמנה ראשונה ולשניים כעיקרית
יחדת חזה עוף – טבעוף
100 גרם קשיו לא קלוי
שתי כפות סוכר חום
שני לבבות ארטישוק חיים- (אם אין אז קפוא אבל מאד רצוי טרי)
חמישה תפוזים סיניים (אם אין אז בשר תפוז רגיל)
שני לבבות חסה (מופרדים לעלים, שטופים ומיובשים)
רבע חבילת פטרוזיליה (מופרדת לעלים, שטופה ומיובשת)
שמן זית
מיץ מלימון וחצי
מלח
גרגרי פלפל אדום
נייר אלומיניום

אופן הכנה
מחממים תנור ל 200 מעלות.

מנקים את חזה העוף משומן, מוציאים את ליבתו ("הפילה”).

שוברים את הקשיו לחתיכות.

על אש קטנה קולים קלות את הקשיו על מחבת, כשהוא מוזהב, מוסיפים את שתי כפות הסוכר, מיץ מחצי לימון ומעט מים.

לכשהקשיו נעטף קרמל סמיך, כשהסוכר אינו גרגירי יותר והמרקחת נוזלית מעט, מורידים מהאש. ממליחים ומפלפלים את חזה העוף לפי טעם. מחממים מחבת על אש גדולה, בוזקים בה מעט שמן זית ומשחימים את שני צידי החזה.

מניחים יריעת נייר אלומיניום כפולה מגודל חזה העוף, מניחים עליה את החזה כשצידו הפנימי (היכן שהיה הפילה) כלפי מעלה.

במקום ליבתו מוסיפים את הקשיו המקורמל.

סוגרים את שני צידי החזה אחד על השני ומגלגלים אותם בנייר הכסף. מסובבים את האלומיניום הנותר בקצוות (כך שיראה כמו סוכרייה). מניחים בתנור ל7-8 דקות לערך.

סלט
חותכים את התפוז הסיני לירחים דקיקים ככל הניתן.

את לבבות הארטישוק פורסים לרצועת דקות, קורעים את חסה לחתיכות נעימות לאכילה ומוסיפים את עלי הפטרוזיליה.

מטבלים את הסלט בשמן הזית, מיץ לימון ומלח.

הגשה
מוציאים את חזה העוף מהתנור חותכים לטבעות עבות (לא מפספסים את המיצים שנותרו בנייר), מניחים לצד הסלט ובתאבון.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה