חזה עוף מוקפץ עם במיה ותמר לייט – תמר הירדן

 

החומרים ל-6 מנות
750 גרם חזה עוף חתוך לרצועות
1 ק"ג במיה
רבע כוס שמן זית
1 ק"ג עגבניות קלופות
500 גרם תמר לייט – תמר הירדן מגולענים
מיץ מלימון
קינמון, מלח ופלפל שחור

ההכנה
שוטפים את הבמיה, מייבשים במגבות נייר ומסירים את הקצה. מטגנים את הבמיה במעט שמן זית חם עד שצבעה זהוב בהיר.

חותכים את העגבניות הקלופות לרבעים ומרפדים בהן סיר כבד ורחב, מניחים מעל את הבמיה ואת התמרים המגולענים. מזליפים מעל מיץ לימון ומתבלים בקינמון, מלח ופלפל. מבשלים כחצי שעה על אש נמוכה.

מנגבים את רצועות העוף במגבות נייר. מחממים היטב מחבת פסים, מוסיפים מעט שמן זית ומטגנים את העוף מכל הצדדים על אש גבוהה, מבלי לייבש. מסירים מהאש ומוסיפים לתערובת הבמיה, מבשלים מספר דקות, עד שהתבשיל חם. מתאים להגיש על מצע אורז לבן.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה