חזה עוף מוקפץ עם במיה ותמר לייט – תמר הירדן

החומרים ל-6 מנות750 גרם חזה עוף חתוך לרצועות1 ק"ג במיהרבע כוס שמן זית1 ק"ג עגבניות קלופות500 גרם תמר לייט – תמר הירדן מגולעניםמיץ מלימוןקינמון, מלח ופלפל שחורההכנהשוטפים את הבמיה, מייבשים במגבות נייר ומסירים את הקצה. מטגנים את הבמיה במעט שמן זית חם עד שצבעה זהוב בהיר.חותכים את העגבניות הקלופות לרבעים ומרפדים בהן סיר כבד ורחב, מניחים מעל את הבמיה ואת התמרים המגולענים. מזליפים מעל מיץ לימון ומתבלים בקינמון, מלח ופלפל. מבשלים כחצי שעה על אש נמוכה. מנגבים את רצועות העוף במגבות נייר. מחממים היטב מחבת פסים, מוסיפים מעט שמן זית ומטגנים את העוף מכל הצדדים על אש גבוהה, מבלי לייבש. מסירים מהאש ומוסיפים לתערובת הבמיה, מבשלים מספר דקות, עד שהתבשיל חם. מתאים להגיש על מצע אורז לבן.

החומרים ל-6 מנות
750 גרם חזה עוף חתוך לרצועות
1 ק"ג במיה
רבע כוס שמן זית
1 ק"ג עגבניות קלופות
500 גרם תמר לייט – תמר הירדן מגולענים
מיץ מלימון
קינמון, מלח ופלפל שחור

ההכנה
שוטפים את הבמיה, מייבשים במגבות נייר ומסירים את הקצה. מטגנים את הבמיה במעט שמן זית חם עד שצבעה זהוב בהיר.

חותכים את העגבניות הקלופות לרבעים ומרפדים בהן סיר כבד ורחב, מניחים מעל את הבמיה ואת התמרים המגולענים. מזליפים מעל מיץ לימון ומתבלים בקינמון, מלח ופלפל. מבשלים כחצי שעה על אש נמוכה.

מנגבים את רצועות העוף במגבות נייר. מחממים היטב מחבת פסים, מוסיפים מעט שמן זית ומטגנים את העוף מכל הצדדים על אש גבוהה, מבלי לייבש. מסירים מהאש ומוסיפים לתערובת הבמיה, מבשלים מספר דקות, עד שהתבשיל חם. מתאים להגיש על מצע אורז לבן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר