חידושים בביסטרו פסטיס: השף פז רוטנברג ותפריט נוסח פרובנס

מזה שמונה שנים ביסטרו "פסטיס" הנו אחד ממוסדות האוכל התל אביביים, עם התמחות במטבח צרפתי מאזור פרובנס ונגיעות מהמטבח הים תיכוני.

החורף התחלף ב"פסטיס" גם השף, כאשר השרביט עבר מידיו של השף דוד גולדוואסר אל מי שכיהן כסו-שף שלו כשנה – השף פז רוטנברג.
רוטנברג התחיל בבישול מגיל מאד צעיר, צבר ניסיון בחו"ל במטבח התאילנדי והמקסיקני, עבד בטוסקנה, היה הבעלים של "עוגת גבינה" ברח' אבן גבירול, עבד במסעדת "טוטו" של השף ירון שלו במשך שנה, המשיך למסעדת "רפאל" של השף רפי כהן, ומשם הגיע ל"פסטיס".

ב"פסטיס" יצר פז רוטנברג תפריט המשלב מנות דגל של המסעדה לצד מנות פרי יצירתו, אשר ישלבו טעמים מאזור פרובנס בטכניקה והגשה עדכניות.

פז רוטנברג אומר לאכול ושאטו: "כאשר בניתי את התפריט החדש, היה חשוב לי לרגש את הסועד הקבוע, כמו גם את המבקר לראשונה במסעדת "פסטיס". יצרתי מגוון של מנות מחומרי גלם שונים, כולן בטעמי וניחוחות המטבח הצרפתי בכלל, ומאזור פרובנס בפרט. את מנות הדגל ששמרתי בתפריט החדש עדכנתי בצורת ההגשה או בסיומות קטנות, על מנת לשדרג גם אותן".

התפריט החדש יוגש למשך חודש הרצה במסעדה, בו יאזינו ב"פסטיס" לרצונות הקהל וישנו במידת הצורך.
התפריט מורכב ממנות ראשונות, מנות עיקריות המחולקות לקטגוריית מים מתוקים, מלוחים או בריכות, כלומר מבחר מנות של דגים ופירות ים, ולקטגוריית מהיבשה בצריבה קצרה או בבישול ארוך – מנות בשריות, מנות פסטה ומנות אחרונות.

דוגמאות מהתפריט החדש:
קוקי סאן ז'אק צרובים על הפלאנצ'ה עם קרם סלרי, צ'יפס לפת וטוביקו אדום (ביצי דג דאון) – 48 ₪
דג ים שלם פתוח או פילה דג ים בגריל על מחבת לוהטת עם שמן זית גלילי עשבי תיבול "פרובנס", שום, מלח ופלפל שחור גרוס – 87 ₪
פילה בקר 200 גרם עם פירה שורשים, שעועית ירוקה, מח עצם ורוטב ציר עגל עדין – 115 ₪
ניוקי תפו"א תוצרת עצמית ברוטב ציר בקר ויין אדום עם שרימפס, פטריות פורטבלו, רוקט וגבינת פרמז'ן גרנה – 76 ₪
לינגוויני ג'אמבו שרימפס, מולים, קרם גבינת עיזים ואורגנו טרי – 79 ₪
קינוח של קוביות סמי פרדו וניל (חצי קפואות) בין משטחי פילו קראנצ'ים, אבקת קרמל אגוזים ורוטב תותים חם – 32 ₪


פסטיס
שד' רוטשילד 73 תל אביב
טל. 03-5250773






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה