חמשוקה – חומוס ושקשוקה

 

מצרכים להכנת 5 – 6 מנות של "חמשוקה":
להכנת רוטב ה"שקשוקה":
כ– 10 עגבניות אדומות ובשלות היטב, חתוכות לקוביות גדולות.
2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות בינונויות.
 1 – 2 פלפל ירוק גמבה, חתוכים לקוביות בינוניות.
1/4 כוס שמן זית
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית כמו
חצי כפית בהרת 
1 כפית מלח
3 כפות רסק עגבניות
כף וחצי שום כתוש

אופן ההכנה:
בסיר גדול עם שוליים גבוהים או במחבת גדולה מחממים את השמן.
מטגנים את הבצל והגמבות על אש גבוהה, עד להזהבה.
מוסיפים את העגבניות ואת רסק עגבניות.
מבשלים עד לריכוך כ – 20 דקות.
מוסיפים את השום ואת שאר התבלינים.
מנמיכים את הלהבה לאש קטנה, ומבשלים כעוד 10 דקות.
לרסק עגבניות יש חמיצות מסויימת – ניתן להוסיף מעט סוכר לפי הטעם על מנת לנטרל את החמיצות.
במידה ורוצים את השקשוקה חריפה מאוד, יש להוסיף פלפלים חריפים וקצוצים לפי הטעם האישי.
שוברים  5-6 ביצים טריות לתוך הסיר ומבשלים על אש נמוכה – מכסים את הסיר ומבשלים 5-6 דקות, בהתאם למידת העשייה הרצויה.

לבסיס מנת ה"חמשוקה":
נניח בצלחת עמוקה כמה כפות של חומוס מוכן.
בעזרת כף בינונית נוציא מהסיר ביצה ורוטב, ונגיש במרכז הצלחת עם החומוס.
יש לפזר מעט פטרוזיליה טריה קצוצה, טחינה ושמן זית, מעט זעתר מעל – והמנה מוכנה להגשה.

תנעמי חומוס בר
רעננה – אחוזה 133 – 09-7722789
רמת השרון – סוקולוב 72 – 03-5475751






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה