מצרכים
4 קופסאות פילה טונה מעושנת מסוננות (לשמור את השמן של הטונה בצד)
2 בצלים סגולים בינוניים קצוצים
10 שיני שום קלופות ופרוסות דק
1/2 קילו דלעת קלופה וחתוכה לקוביות
1 פלפל אדום מתוק פרוס דק
1 גזר פרוס דק
1 פלפל חריף ירוק קצוץ
1 צרור כוסברה (גבעול ועלים) קצוץ
6 עגבניות בשלות חתוכות לרבעים
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כף כמון
2 כפיות סוכר
כפית פלפל צ'ומה (לאוהבי החריף)
מלח לפי הטעם
1 ליטר מים
אופן ההכנה
מחממים היטב את השמן מקופסאות הטונה בסיר, ומטגנים יחד בצל, שום, קוביות דלעת ופלפלים במשך 5 דקות.
מוסיפים את העגבניות, הכוסברה והתבלינים וממשיכים לטגן 5 דקות נוספות.
מוסיפים 1 ליטר מים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות עד שהדלעת מתרככת והטעמים מתמזגים. אין צורך להוסיף פלפל שחור היות והטונה מפולפלת.
בוצעים את פילה הטונה המעושנת ל- 2-3 חתיכות מכל יחידה ומכניסים לרוטב.
מבשלים כ-5 דקות על מנת שהטונה תספוג את הרוטב.
הגשה
מפזרים כוסברה קצוצה טרייה ומגישים חם.