חריימה טונה מעושנת

מתכון כשר לפסח של טונה סטארקיסט לצד המצות או בלעדיהן לגיוון תפריט החג

בוצעים את פילה הטונה המעושנת ל- 2-3 חתיכות מכל יחידה ומכניסים לרוטב. צילום ניר עצמון
בוצעים את פילה הטונה המעושנת ל- 2-3 חתיכות מכל יחידה ומכניסים לרוטב. צילום ניר עצמון

מצרכים

4 קופסאות פילה טונה מעושנת מסוננות (לשמור את השמן של הטונה בצד)

2 בצלים סגולים בינוניים קצוצים

10 שיני שום קלופות ופרוסות דק

1/2 קילו דלעת קלופה וחתוכה לקוביות

1 פלפל אדום מתוק  פרוס דק

1 גזר פרוס דק

1 פלפל חריף ירוק קצוץ

1 צרור כוסברה (גבעול ועלים) קצוץ

6 עגבניות בשלות חתוכות לרבעים

2 כפות פפריקה מתוקה

1 כף כמון

2 כפיות סוכר

כפית פלפל צ'ומה (לאוהבי החריף)

מלח לפי הטעם

1 ליטר מים

 

אופן ההכנה

מחממים היטב את השמן מקופסאות הטונה בסיר, ומטגנים יחד בצל, שום, קוביות דלעת ופלפלים במשך 5 דקות.

מוסיפים את העגבניות, הכוסברה והתבלינים וממשיכים לטגן 5 דקות נוספות.

מוסיפים 1 ליטר מים ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות עד שהדלעת מתרככת והטעמים מתמזגים. אין צורך להוסיף פלפל שחור היות והטונה מפולפלת.

בוצעים את פילה הטונה המעושנת ל- 2-3 חתיכות מכל יחידה ומכניסים לרוטב.

מבשלים כ-5 דקות על מנת שהטונה תספוג את הרוטב.

הגשה

מפזרים כוסברה קצוצה טרייה ומגישים חם.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה