טארט טאטין של אגסים ושקדים מקורמלים

מתכון של השף שלום קדוש ממלון לאונרדו פלזה ירושלים מרשת מלונות פתאל לרגל יום העוגה הבינלאומי שחל ב-26 בנובמבר. בתאריכים 26-29.11.19 יוגש במלון תפריט עוגות עשיר יחד עם שתייה חמה במחירים מיוחדיםעם גלידת שקדים ורוטב קרמל

מקשטים עם עלה נענע ורוטב הקרמל שנשאר מהאגסים ומגישים עם כדור גלידת וניל
מקשטים עם עלה נענע ורוטב הקרמל שנשאר מהאגסים ומגישים עם כדור גלידת וניל

מצרכים

100 גר' אבקת סוכר

55 גר' קמח

50 גר' שקדים טחונים

50 גר' מרגרינה או חמאה מומסת

3 חלבונים (הלבן של הביצה)

15 גר' גלוקוזה (או כף דבש)

20 גר' חלב שקדים

חומרים לאגסים המקורמלים

6 אגסים מקולפים וחתוכים – כל אגס ל- 6 פלחים

100 גר' סוכר

50 גר' חמאה

אופן ההכנה

ממיסים סוכר לקרמל בהיר ומכניסים את האגסים לקרמל.

מוסיפים את החמאה ומבשלים על להבה נמוכה כ- 10 דקות עד שהאגסים רכים ומזוגגים.

מסננים ושומרים בצד את רוטב הקרמל לשימוש בעת הוצאת המנה.

אופן הכנת בלילת השקדים

בתוך קערה מערבבים את כל החומרים היבשים.

מוסיפים את החלבונים והחמאה המומסת, חלב השקדים והגלוקוזה (או הדבש). מערבבים עד קבלת תערובת אחידה ודלילה.

אפייה

מסדרים את האגסים המקורמלים בתחתית כלי או תבנית פאי אישית משומנת.

מוזגים מעל את בלילת השקדים.

אופים בחום של 180 מעלות לכ- 12 דקות או עד להשחמה.

הגשה

הופכים את המאפה החם על צלחת.

מקשטים עם עלה נענע ורוטב הקרמל שנשאר מהאגסים.

מגישים עם כדור גלידת וניל.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה