טונה אדומה בשמנת ופרמזן

 

ל-4 מנות עיקריות:

חומרים:
4 פרוסות טונה אדומה בעובי כ-3 ס"מ, במשקל 200 גרם כל אחת, נקיות מעור וגידים
1 כוס שמן זית
100 גרם חמאה
1 בצל סגול, קצוץ דק
2 שיני שום, כתושות
4-3 כפות חרדל דיז'ון
5 כוס יין לבן יבש
צרור גדול של עירית, קצוצה דק
1 כוס שמנת מתוקה
5 כפות גבינת פרמזן, מגוררת
מלח
פלפל שחור
מלח ים

אופן ההכנה:
מחממים גריל פחמים או מחבת פסים כבדה.
מביאים את פרוסות הטונה לטמפרטורת החדר.
משמנים את נתחי הטונה בשמן זית מכל הצדדים, ומתבלים במלח ובפלפל שחור.
מניחים את הנתחים על רשת גריל או במחבת וצולים 4-3 דקות, עד שהנתח ניתק בקלות מהמחבת או מהרשת וצבעו הופך לבן-זהוב. הופכים וצולים 3-2 דקות נוספות.
מבט בחתך הצדדי של הטונה יראה כי הבשר הפך לבן משני צדדיו, אך במרכז הנתח נותרה שכבה דקה ואדומה, בלתי עשויה.

הכנת הרוטב:
ממיסים חמאה במחבת ומטגנים בצל ושום, עד שהם שקופים.
מוסיפים חרדל, מערבבים ומנמיכים את הלהבה.
מוסיפים יין, עירית ושמנת. מתבלים ומביאים לסף רתיחה.
מסירים את המחבת מהלהבה, ומוסיפים גבינת פרמזן מגוררת.
מערבבים היטב, עד שהגבינה נמסה (אם יש צורך, אפשר להוסיף ולבשל את התערובת על להבה נמוכה, עד שהרוטב מסמיך).

הגשה:
מניחים את נתחי הטונה על צלחות הגשה.
יוצקים מעל רוטב.
מפזרים מעל מעט מלח ים, ומגישים מיד.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה