טירמיסו

מתכון של השף אלון כהן לקינוח האיטלקי הקלאסי

לפני ההגשה חותכים למנות, מעבירים לצלחות הגשה ומפזרים אבקת קקאו
לפני ההגשה חותכים למנות, מעבירים לצלחות הגשה ומפזרים אבקת קקאו

מצרכים

6 חלמונים
½ כוס  סוכר
2 כפות אמרטו (ליקר שקדים)
2 כפות ברנדי
2  כפות ליקר קפה
1/2  ק"ג גבינת מסקרפונה
1  מכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
250  מ"ל אספרסו
1 חבילה בישקוטים
אבקת קקאו להגשה (מומלץ הולנדי איכותי)

אופן ההכנה

מקציפים את החלמונים עם הסוכר עד שמתקבלת תערובת תפוחה ויציבה.
מערבבים את כל סוגי האלכוהול ומוסיפים בהדרגה לתערובת החלמונים תוך כדי הקצפה במהירות נמוכה.
ממשיכים להקציף במהירות נמוכה 'ומוסיפים בהדרגה ובאיטיות את המסקרפונה.
בקערה אחרת מקציפים את השמנת עד לקבלת קצפת יציבה.

מקפלים אותה בעדינות לתוך תערובת המסקרפונה.

מקררים שעה במקרר.
בתוך תבנית מסדרים בצפיפות מחצית מהבישקוטים, או בכוסות אישיות.

מטפטפים על הבישקוטים את האספרסו עד שהבישקוטים ממש רטובים.

מורחים מחצית מהקרם ומחליקים.

מסדרים בצפיפות את יתרת הבישקוטים, מרטיבים בקפה ומורחים את שאר הקרם.

מעבירים למקרר לשעה נוספת.
לפני ההגשה חותכים למנות, מעבירים לצלחות הגשה ומפזרים אבקת קקאו.

 

שף אלון כהן הוא הבעלים של קייטרינג בוטיק

 

 

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה